Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Gone Girl (2014)!



Την ημέρα της πέμπτης επετείου του γάμου τους, η Amy εξαφανίζεται... Η αρχική εξαφάνιση γίνεται υπόθεση ανθρωποκτονίας όταν στο σπίτι τους βρίσκονται ύποπτα στοιχεία. Ο σύζυγός της, ο Nick, είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση και την πιθανή δολοφονία της. Και όσο κι αν εκείνος δηλώνει αθώος, όσο προχωράει η υπόθεση, κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στην επιφάνεια τον φέρνει όλο και σε πιο δύσκολη θέση. Ο γάμος τους είχε πολλά προβλήματα που δεν αργούν να φανούν. Ένας γάμος που ξεκίνησε από έρωτα, αλλά κατέληξε σε έναν ανταγωνισμό. Ένα ημερολόγιο της γυναίκας του τον καθιστά τον βασικό ύποπτο. Εκείνος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει την αθωότητά του. Και μετά… υπάρχει και η αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι... Ένα δείγμα πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και το πώς μπορεί κάποιος να κρατηθεί ουδέτερος για να δει τα γεγονότα. Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας.
Για όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές και ταινίες σίγουρα θα βρουν πολλά γνωστά τους στοιχεία. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ. Η ταινία σεναριακά έχει αρκετό ενδιαφέρον, αν και το τέλος δημιουργεί κάποια ερωτηματικά. Ίσως το πιο αδύναμο σημείο της ταινίας είναι η μεγάλη διάρκειά της. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι μικρότερη, ώστε να έδινε λίγο περισσότερο ρυθμό και σασπένς, κατά τη γνώμη του. Ο Ben Affleck φαίνεται να έχει επιστρέψει δυναμικά τα τελευταία χρόνια με τις επιλογές στις ταινίες που κάνει. Η Rosamund Pike δίνει μία πολύ καλή ερμηνεία, προσπαθώντας να αποφύγει τις υπερβολές που θα μπορούσε να φέρει ο ρόλος της. Αρκετά καλοί είναι οι δεύτεροι ρόλοι, όπως αυτός του δικηγόρου, της αδερφής και της ντετέκτιβ. Στην ταινία κάνει και μία ενδιαφέρουσα εμφάνιση και ο Neil Patrick Harris. Η σκηνοθεσία είναι του David Fincher και βασίζεται στο βιβλίο της Gillian Flynn. Πρωταγωνιστούν οι Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens.



6 σχόλια:

  1. Ναι το έχω δει το τρέιλερ και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.Καλή εβδομάδα κοριτσάκι^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ενδιαφέρον κι ακούγεται ότι θα "παίξει" αρκετά μάλλον στα βραβεία φέτος... Αν εξαιρέσεις τη διάρκεια και κάποια άλλα μικρά στοιχεία, έχει ενδιαφέρον. Καλή εβδομάδα και σε σένα!!!:)

      Διαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι έχει ενδιαφέρον και θυμίζει λίγο τις αστυνομικές σειρές. Καλή εβδομάδα!:)

      Διαγραφή
  3. εννοείται θα την τιμήσω την πρόταση σου!!! καλημέρα και καλή εβδομάδα με walking dead να ξεκινάει επιτέλους!!!! δεν ξέρω αν βλέπεις siries

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου όταν το δεις!
      Ναι, βλέπω πολλές σειρές και μου αρέσουν πάρα πολύ! Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει για το walking dead αλλά δεν το έχω ξεκινήσει ακόμη. Για να το προτίνεις όμως θα το βάλω στη λίστα! Καλή εβδομάδα και σε σένα!:)

      Διαγραφή