Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Lion (2016)!



Ο μικρός Saroo (που σημαίνει λιοντάρι) χάνεται στο σταθμό των τρένων και αποφασίζει να περάσει το βράδυ σε ένα βαγόνι. Το τρένο όμως δυστυχώς φεύγει και ο μικρός βρίσκεται να ταξιδεύει πάνω από 2.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του και την οικογένειά του. Λόγω του μικρού της ηλικίας του δε γνωρίζει τα προσωπικά του στοιχεία ώστε να μπορέσει να βρει ξανά την οικογένειά του. Μετά από περιπλάνηση για βδομάδες στους δρόμους και αρκετές περιπέτειες, βρίσκεται σε ένα ορφανοτροφείο. Από εκεί θα υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι από την Αυστραλία. Εκεί θα μεγαλώσει σε μία αγαπημένη και καλή οικογένεια. Το παρελθόν όμως τον βασανίζει, καθώς ποτέ δε θα ξεχάσει την οικογένειά του και τις ρίζες του στην Ινδία. Η τεχνολογία και οι διαδικτυακοί χάρτες θα τον βοηθήσουν να κάνει ξανά το ταξίδι, αυτή τη φορά γυρνώντας πίσω στην πατρίδα και το παιδικό του σπίτι.
Μία ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Προσεγμένη, συγκινητική, ανθρώπινη και καλή σκηνοθετική ματιά από τον Garth Davis. O μικρός Sunny Pawar, στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, είναι εκείνος που με την αθωότητά του και την εκφραστικότητά του κλέβει τις εντυπώσεις. Πολύ καλή και εξίσου εκφραστική είναι η ερμηνεία του Dev Patel, ενώ αξιόλογες είναι και οι ερμηνείες των Rooney Mara, Priyanka Bose και Nicole Kidman. Πολύ καλή φωτογραφία και σκηνογραφία μας ταξιδεύει σε έναν διαφορετικό κόσμο.
*8/10


























Trivia:

  • Η πρώτη σκηνή που γύρισε ο Dev Patel ήταν η τελευταία που βλέπουμε στην ταινία.
  • Ο ρόλος της Rooney Mara, αντίθετα με όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες, δε βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών από συντρόφους του Saroo.
  • Οι περισσότεροι ηθοποιοί έκαναν έρευνα προσωπική, ακολουθώντας τα βήματα του μικρού, όπως ο Dev Patel που επισκέφτηκε το ορφανοτροφείο και έκανε τη διαδρομή με το τρένο, και γνωρίζοντας τα πρόσωπα της αληθινής ιστορίας, όπως η Priyanka Bose. Μάλιστα, η Nicole Kidman ήταν προσωπική επιλογή της Sue Brierley για να την υποδυθεί.
  • Στην τελευταία σκηνή δε χρησιμοποιήθηκαν κομπάρσοι, αλλά ήταν πραγματικοί κάτοικοι της περιοχής.


*Πηγές:imdb.com, google.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου