Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

The lucky one! (2012)




Υπόθεση: Ένας αμερικανός πεζοναύτης στο Ιράκ βρίσκει τυχαία στο πεδίο μάχης τη φωτογραφία μιας γυναίκας και τη θεωρεί το γούρι του. Όταν επιστρέφει από τον πόλεμο κάνει τα πάντα για να βρει εκείνη τη γυναίκα και όταν τη βρίσκει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του ξεκινά.


Το έργο βασίζεται στο βιβλίο του Nicholas Sparks, ενός πολύ γνώριμου συγγραφέα στα κινηματογραφικά "μέρη" την τελευταία δεκαετία, καθώς επτά βιβλία του έχουν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη ("Messsage in a bottle", "A walk to remember", "The Notebook", "Nights in Rodanthe", "Dear John", "The last song"). Έτσι όταν κάποιος πηγαίνει να παρακολουθήσει την ταινία έχει κάποιες προσδοκίες στο μυαλό του.
Η ταινία είναι καθαρά αμερικανική και το δηλώνει. Η φιγούρα ενός γενναίου, δυναμικού, τίμιου, ευαίσθητου, ήρωα βετεράνου πεζοναύτη διατρέχει αρκετά σύγχρονα αμερικανικά έργα και αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα για την Αμερική.
Από την ταινία δεν λείπει κανένα κινηματογραφικό κλισέ και η ιστορία είναι αρκετά προβλέψιμη για έναν έστω και λίγο υποψιασμένο θεατή (ειδικά αν έχει δει και προηγούμενα έργα του συγγραφέα). Κάποιες στιγμές η συγκίνηση μοιάζει να "επιβάλλεται" ή να "πιέζεται" με κάποιον τρόπο, ιδιαίτερα προς το τέλος. Η σκηνοθεσία ( Scott Hicks) είναι τυπική αλλά αρκετά συμπαθητική και η φωτογραφία είναι πολύ καλή.
Ο Zac Efron -Χατζηγιάννης-  φαίνεται να "ενηλικιώνεται" σταδιακά τόσο εμφανισιακά όσο και ερμηνευτικά (αν και έχει αρκετό δρόμο ακόμα). Η χημεία του με την Taylor Schilling σίγουρα δεν είναι η τέλεια αλλά είναι αρκετά καλή. Η ταινία τον "προωθεί" με τον καλύτερο τρόπο. Η Blythe Danner ως "σοφή"-απομηχής θεός γιαγιά και ο Jay R. Ferguson στο ρόλο του κακού πρώην συζύγου είναι αρκετά καλοί, όπως φυσικά και ο μικρούλης Riley Thomas Stewart.
Ίσως να μην είναι το καλύτερο από τα έργα του συγγραφέα (κατά την άποψή μου), πρόκειται όμως για μία κλασική ρομαντική ταινία, που θα ευχαριστήσει όσους ψάχνουν να δουν μία τέτοια ταινία.







4 σχόλια:

  1. Μια καθαρά αμερικάνικη ταινία απ' ότι κατάλαβα, που θα βλέπεται ευχάριστα!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,κάπως έτσι σε γενικές γραμμές!Καλημέρα και σε σένα!:)

      Διαγραφή
  2. polu wreo! :)


    kisses
    fashionsugarbubbles.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή