Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Avengers: Age of Ultron (2015)!Η ομάδα των Εκδικητών επιστρέφει για να βρει το Σκήπτρο και να φέρει ασφάλεια και ειρήνη ξανά στον πλανήτη. Όταν τελικά το καταφέρνουν, ο Stark με τη βοήθεια του Banner αποφασίζει να χρησιμοποιήσει κρυφά τη Δύναμη για να δημιουργήσει ένα ανώτερο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, με την ονομασία Ultron, για την ασφάλεια της Γης. Η Δύναμη όμως είναι ανεξέλεγκτη και η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου. Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά δική της προσωπικότητα. Το όραμα του Stark καταστρέφεται και τη θέση του παίρνει ένας επικίνδυνος εχθρός, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ανθρώπινες αδυναμίες και λογική, αλλά με τεράστια φιλοδοξία και εγωισμό.
Οι Εκδικητές πρέπει ξανά να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν, κάτι που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, όταν η Scarlet Witch μπαίνει στο μυαλό τους και ζωντανεύει τους μεγαλύτερους φόβους τους και γιγαντώνει τη σκοτεινή τους πλευρά. Και μέσα σε μία τέτοια συνθήκη, πόσο εύκολο είναι να έρθουν πιο κοντά η Black Widow και ο Hulk; Πόσο εύκολο είναι το καλό να γίνει κακό; Να κάνουμε κακό προσπαθώντας για το καλό; Πόσο εύκολα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάθος μέσα για έναν καλό σκοπό; Πόσο εύκολα μπορούμε να παρερμηνεύσουμε τον αρχικό στόχο μας και να παρεκτραπούμε;
Η δεύτερη ταινία των Εκδικητών είναι εδώ! Με περισσότερες σκηνές μάχης από ποτέ. Όσοι δε χόρτασαν τις μάχες στην πρώτη ταινία, θεωρώ ότι αυτή θα τους αποζημιώσει, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από εντυπωσιακές μάχες, εφέ και δράση. Δε λείπουν φυσικά και οι χαρακτηριστικές χιουμοριστικές στιγμές της Marvel, σε φανερά μικρότερο βαθμό όμως, καθώς και οι συναισθηματικές σκηνές, καθώς γνωρίζουμε καλύτερα τους χαρακτήρες. Αισθητή είναι και η απουσία του Loki από την ταινία, πολύ καλός ήταν και ο James Spader, ενώ αρκετά καλή ήταν και η προσθήκη της Elizabeth Olsen και του Paul Bettany, δημιουργώντας έτσι μία νέα ομάδα εκδικητών.
Έχουν ανακοινωθεί ήδη άλλες δύο ταινίες με τους Εκδικητές για το 2018 και 2019 αντίστοιχα.

 Trivia:

  • Η Scarlett Johansson ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, για αυτό χρειάστηκε πολλές φορές ηθοποιούς για τις σκηνές δράσης.
  • Ο James Spader χρησιμοποίησε την κανονική του φωνή για τον Ultron χωρίς αλλοιώσεις.
  • Ο Aaron Taylor-Johnson αναγκάστηκε να χάσει κιλά για την ταινία.
  • Στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας ακούγεται ένα τραγούδι από τον Πινόκιο.
  • Είναι η πέμπτη φορά που ο Thor αρπάζει τον Stark από τον λαιμό και η πρώτη φορά που εμφανίζεται σε ταινία χωρίς τον Loki.
  • Ο Chris Evans, o Aaron Taylor-Johnson και o Stellan Skansgard έχουν την ίδια μέρα γενέθλια, όπως και ο Mark Ruffalo με την Scarlett Johansson.
  • Οι τίτλοι αρχής δεν εμφανίζονται παρά μόνο μετά το 12ο λεπτό.

 *Πηγές: imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου