Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Hope Springs! (2012)

Δείτε το trailer: Hope Springs


Υπόθεση: Ένα ζευγάρι μετά από τριάντα χρόνια γάμου προσπαθεί να βρει ξανά την επαφή και να ανάψει ξανά την σπίθα στο γάμο του. Γι' αυτό επισκέπτονται έναν σύμβουλο γάμου. Πόσα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία εβδομάδα;

Ο χρόνος σκοτώνει τον έρωτα; Μετά από τριάντα χρόνια γάμου, πως μπορεί να κρατηθεί ζωντανή η ερωτική επιθυμία;
Η Kay και ο Arnold είναι ένα ζευγάρι που έχει απομακρυνθεί, ψυχικά και σωματικά, ως αποτέλεσμα της φθοράς του χρόνου. Η απόσταση ενός διαδρόμου που χωρίζει τις ξεχωριστές τους κρεβατοκάμαρες μοιάζει αγεφύρωτη. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να αγαπιούνται και να είναι ερωτευμένοι. Όταν η Kay φτάνει στα όριά της και δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση, αποφασίζει να αναλάβει δράση και να απευθυνθεί σε έναν ειδικό, σύμβουλο γάμου, πιέζοντας και τον Arnold να έρθει μαζί της. Ο Arnold είναι ένας εσωστρεφής και κλειστός άνθρωπος, που απεχθάνεται κάθε είδους τέτοιες συζητήσεις, πολύ περισσότερο με κάποιον άγνωστο! Για χάρη της Kay, όμως, αποφασίζει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να την ακολουθήσει.
Εκεί, στις συνεδρίες, με τη βοήθεια του ψυχολόγου-συμβούλου, καταφέρνουν επιτέλους να εκφραστούν ελεύθερα και με ειλικρίνεια. Οι κρυφοί φόβοι και ανασφάλειες του καθενός βγαίνουν στην επιφάνεια. Ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος της σύμβασης, ο φόβος της αλλαγής, ο φόβος της φθοράς του χρόνου, τόσο πάνω στο σώμα, όσο και στη σχέση... Η ανάγκη να αισθάνονται ότι ο ένας είναι ακόμα ερωτευμένος με τον άλλο και να το εκφράζει. Ο έρωτας δεν έχει ηλικία, και η ταινία το στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο αυτό!
Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell... και μόνο τα ονόματα προδιαθέτουν και αποτελούν εγγύηση! Η Meryl Streep έχει την ικανότητα να περνά από το ένα κινηματογραφικό είδος στο άλλο με μεγάλη ευκολία, κάτι που φαίνεται να γνωρίζει καλά ο παλιός της γνώριμος στην κωμωδία David Frankel ("Marley and me", "The Devil wears Prada"). Καταφέρνει με πολύ καλό τρόπο να μεταδώσει την ανασφάλεια, την νευρικότητα και την τρυφερότητα του ρόλου. Ο Tommy Lee Jones με δωρικό, αλλά και με κρυφές ευαισθησίες, τρόπο καταφέρνει να αποδώσει την σταδιακή αλλαγή του χαρακτήρα. Ο Steve Carell, αν και με κάπως διεκπεραιωτικό ρόλο, δεν μπορεί φυσικά να περάσει απαρατήρητος!
Αν και δε λείπουν αρκετά σεναριακά και σκηνοθετικά κλισέ, πρόκειται για μία γλυκιά κωμωδία, με αρκετές απολαυστικές στιγμές και πάρα πολύ καλές και φυσικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές.



*Πηγές: imdb.com

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα καλό μήνα! Ωραία φαίνεται η ταινία,δεν την έχω δει αλλά θα είναι στα προσεχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα!!! Είναι μία ταινία που βλέπεται ευχάριστα! Περιμένουμε, αν το επιθυμείς, τις εντυπώσεις σου!Καλή εβδομάδα!:)

      Διαγραφή
  2. Και μόνο που παίζει η Μέριλ Στριπ φτάνει!!
    καλημέρα και καλή βδομάδα φιλενάδα!
    φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είναι και πάρα πολύ καλή στο ρόλο της (για άλλη μία φορά!)! Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!:)

      Διαγραφή