Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Oscars 2013! Ποιες είναι οι δικές σας φετινές προτιμήσεις και προβλέψεις?


Μία εβδομάδα έμεινε λοιπόν για τη μεγάλη κινηματογραφική βραδιά! Τα Oscars φέτος γιορτάζουν τα musicals, τον ατσαλάκωτο πράκτορα 007, την ταινία "Psycho", το "Matrix" και έχουν πολλές ακόμα εκπλήξεις! Φέτος τα Oscars έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και πολλούς καλεσμένους! Με την Barbra Streisand να επιστρέφει μετά από δεκαετίες στη σκηνή των Βραβείων, την Adele να τραγουδά, κι αν το τραγούδι "Skyfall" κερδίσει θα είναι το πρώτο τραγούδι ταινίας James Bond που θα φύγει με το αγαλματίδιο, τον Daniel Day-Lewis να γίνεται ο πρώτος ηθοποιός που θα κερδίσει τρία Oscars πρώτου αντρικού ρόλου, αν κερδίσει φέτος, με το μεγαλύτερο εύρος ηλικίας στην κατηγορία πρώτου γυναικείου ρόλου, καθώς έχουν την μεγαλύτερη σε ηλικία που έχει προταθεί ποτέ για Oscar, Emmanuelle Riva, και την μικρότερη σε ηλικία υποψήφια έως τώρα, Quevenzhane Wallis! Ακόμη, η ταινία "Amour" είναι η πρώτη ταινία μετά από 12 χρόνια που είναι υποψήφια στις κατηγορίες Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας και Καλύτερης ταινίας της χρονιάς, η ταινία Silver Linings Playbook είναι η πρώτη ταινία μετά από 31 χρόνια που είναι υποψήφια σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες των ηθοποιών, ενώ η κατηγορία του δεύτερου αντρικού ρόλου για πρώτη φορά απαρτίζεται από ηθοποιούς που έχουν στο παρελθόν κερδίσει Oscar. Αλλαγές φέτος έχουμε και στις ονομασίες των κατηγοριών, καθώς η κατηγορία Best Art Direction μετονομάστηκε σε Best Production Design και η κατηγορία Best Makeup σε Best Makeup and Hairstyling.
Πολλά είναι και τα ονόματα που θα παρελάσουν από τη σκηνή και για να μοιράσουν τα χρυσά αγαλματίδια, ανάμεσα στα οποία είναι και οι Ben Affleck, Halle Berry, Sandra Bullock, Jessica Chastain, Robert Downey Jr., Samuel Jackson, Mark Ruffalo, Jean Dujardin, Richard Gere, Queen Latifah, Rene Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence, Christopher Plummer, Octavia Spencer, Meryl Streep, Channing Tatum, Charlize Theron, Reese Witherspoon, και ο παρουσιαστής Seth McFarlane και ως... Ted!
Ποιές είναι οι δικές σας προτιμήσεις για φέτος; Ποιές οι δικές σας προβλέψεις; Ψηφίστε αυτούς που ξεχωρίζεται στις μεγάλες κατηγορίες!

Δείτε τα promo video των φετινών Oscars: Oscars promo-James Bond, Oscars promo-Psycho, Oscars promo-Matrix


*Πηγές: wikipedia.org, youtube.com-oscars channel

7 σχόλια:

  1. είμαι εδώ http://www.cinemanews.gr/v5/oscars2013/index.php?c=2
    κοιτάω και σκέφτομαι...
    καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι προβλέψεις δύσκολες πιστευω!
    Το τραγούδι "Skyfall" πάντως, τέλειο!!!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4 ημέρες και όλα θα τελειώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα θα είναι μια εντυπωσιακή βραδιά! Υποθέτω ότι ο Ben Affleck θα είναι ο μεγάλος νικητής φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα.Μου αρέσουν αυτα, θέλω να το δω..Ποτε θα τα δειξει η τηλεοραση;; Μου αρέσει ο Μπεν Αφλεκ κ η Νικόλ Κίντμαν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς στη Ελλάδα δεν θα προβληθεί από κάποιο κανάλι, από όσο γνωρίζω, εκτός αν έχεις το κινηματογραφικό κανάλι στην συνδρομητική τηλεόραση. Τα δικαιώματα προβολής των Oscars έχει το κανάλι abc μέχρι το 2020. Φέτος τα βραβεία θα δωθούν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, τρεις η ώρα Ελλάδος το βράδυ.:)

      Διαγραφή
  6. Beasts Of The Southern Wild. αυτή η ταινία μου άρεσε πιο πολύ. αλλά είναι υποψήφια;
    μετά, λέω ο Daniel Day-Lewis, η Jessica Chastain για το καταπληκτικό φινάλε, η Jennifer Lawrence γλυκύτατη, ο Christoph Waltz, ντυσιματάκι snow white and the huntsman, μουσική, τι να λέμε skyfall!! και πάραπολύ μου άρεσε το κινούμενο σχέδιοthe pirates band of misfits.
    για σκηνικά θα ψηφιζα anna karenina δαγκωτό!
    αυτά τα ολίγα. θα δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή