Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Labor Day (2014)!



Μετά από αρκετά προβλήματα με εγκυμοσύνες και ένα διαζύγιο, η Adele αντιμετωπίζει συμπτώματα κατάθλιψης και μεγαλώνει μόνη της τον γιο της. Ένας δραπέτης φυλακών, όμως, τους απαγάγει και τους κρατά ομήρους στο σπίτι τους. Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη όμως ομηρία, καθώς η Adele και ο Frank, ο δραπέτης, ερωτεύονται.
Μία γυναίκα που, όπως αναφέρει και ο πρώην άντρας της, ζει για να αισθάνεται έντονα, μένει ξαφνικά μόνη της, έχοντας ταλαιπωρηθεί συναισθηματικά και σωματικά από δύσκολες εγκυμοσύνες, να μεγαλώνει τον έφηβο γιο της. Ο πρώην άντρας της έχει δημιουργήσει μία νέα οικογένεια, γεγονός που την απομονώνει περισσότερο. Αντιμετωπίζει έντονα συμπτώματα κατάθλιψης. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και να βοηθήσει τη μητέρα του, ο γιος της φαίνεται να αναλαμβάνει ευθύνες παραπάνω για την ηλικία του, και προσπαθεί να γίνει ένα "υποκατάστατο" του πατέρα του.
Όταν σε μία από τις σπάνιες εξόδους τους για ψώνια συναντούν έναν δραπέτη φυλακών η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα. Ο Frank είναι ένας βαρυποινίτης που έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία. Τους  απαγάγει και τους κρατά ομήρους στο σπίτι τους. Από την πρώτη στιγμή όμως η ερωτική ένταση μεταξύ του Frank και της Adele είναι εμφανής, τόσο στους ίδιους, όσο και στον γιο. Η Adele, παρά την κατάθλιψη, έχει την ανάγκη και την έντονη επιθυμία να αισθανθεί ξανά ό,τι νόμιζε πως είχε χάσει. Μία γυναίκα που προσπαθεί να ακροβατήσει ανάμεσα στην απώλεια, την επιθυμία και την μητρότητα. Έχει φτιάξει μία δική της "φυλακή" και ζει μέσα σε αυτή. Από την άλλη, ο Frank, ζει σε μία φυλακή που του επιβλήθηκε, αλλά δεν είναι ένας συνηθισμένος δραπέτης, καθώς όπως φαίνεται από την αρχή, τους συμπεριφέρεται με επιείκεια και προσπαθεί να αποκτήσει καλές σχέσεις μαζί τους, κάτι που δικαιολογείται όταν μαθαίνουμε για το παρελθόν του. Έτσι, η Adele βρίσκει στον Frank την συναισθηματική ένταση, την έλξη και την επιθυμία για αισιοδοξία που πίστευε ότι έχει χάσει, ενώ ο Frank βρίσκει μία οικογένεια που πίστευε ότι είχε χάσει. Και οι δυο τους βρίσκουν την δεύτερη ευκαιρία που επιθυμούσαν. Μία δεύτερη ευκαιρία να ξαναζήσουν τη ζωή που ονειρεύτηκαν και να "ξορκίσουν" το παρελθόν. Θεατής, όμως, όλων αυτών είναι ο Henry, ο γιος της Adele, που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Θέλει το καλύτερο για τη μητέρα του αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις δικές του συναισθηματικές αλλαγές. Προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις παιδικές του ανασφάλειες και τις εφηβικές του ανησυχίες.
Η σκηνοθεσία του Jason Reitman είναι αρκετά καλή, χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές, ίσως ως ένα σημείο αρκετά αναμενόμενη, ενώ το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα της Joyce Maynard. Η Kate Winslet είναι για άλλη μία φορά αρκετά καλή, προσπαθώντας να δώσει βάθος στο ρόλο της. Το ίδιο καλός είναι και ο μικρός Henry, μέσα από τα μάτια του οποίου ουσιαστικά βλέπουμε την ιστορία. Εκείνο που ίσως αποδυναμώνει την ταινία είναι το γεγονός πως ενώ το σενάριο ως ιδέα έχει όλες τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει ένταση, συναίσθημα και αγωνία και να αποτελέσει κάποιο είδος ψυχογραφήματος των χαρακτήρων, πολύ γρήγορα αυτά αποδυναμώνονται τόσο με τη συμπεριφορά του Frank (και σίγουρα από τη στιγμή που μαθαίνουμε την ιστορία του) αλλά και από την εξέλιξη της ιστορίας που καταλήγει σε αρκετά κλισέ στοιχεία.
Παρά τις όποιες ενστάσεις που μπορεί να υπάρχουν, στο σύνολό της είναι μία συμπαθητική ταινία με καλές στιγμές και ατάκες και με τις ερμηνείες της Kate Winslet και του Gattin Griffith να ξεχωρίζουν.  Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Josh Brolin, με αρκετές τρυφερές στιγμές στην ταινία, ενώ συμμετέχει και ο Tobey Maguire


*Πηγές: imdb.com

6 σχόλια:

  1. για να τη δουμε ....ευχαριστούμε μάριον καλη κυριακή να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Καλή Κυριακή και σε σένα!:)

      Διαγραφή
  2. Έχει ενδιαφέρον και θα τη δω. Με γοητεύουν αυτά τα σενάρια αν και δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαν να σταθούν εύκολα στη πραγματική ζωή. Φιλιά και καλή ψήφο ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει αρκετό ενδιαφέρον η ταινία (κυρίως για την Kate Winslet) αλλά στην πορεία αποκτά αρκετά κλισε και πιστεύω ότι χάνει κάπως σε αυτό το σημείο! Φιλιά και καλή ψήφο!:)

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!
    ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ!!!
    ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΨΗΦΙΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ http://theacity.blogspot.gr/2014/05/blog-post_26.html ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ http://theacity.blogspot.gr/2014/05/blog-post_26.html ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ.ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή!!!:)
      Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει!!! Ελπίζουμε να συνεχίσετε να βρίσκετε ενδιαφέροντα και τα επόμενα άρθρα μας! Ευχαριστούμε και πάλι για τη συμμετοχή και την τιμή!
      Καλή συνέχεια και επιτυχία και στη σελίδα σας!:)

      Διαγραφή