Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

360 (2011)!

Δείτε το trailer: 360

Υπόθεση: Μία κοπέλα που ψάχνει τα λεφτά στον "εύκολο – δύσκολο" δρόμο,  ένας άντρας σε μία στιγμή αδυναμίας, ένας απελπισμένα ερωτευμένος άντρας, μία γυναίκα με εξωσυζυγική σχέση, μία κοπέλα που ανακαλύπτει την απιστία του αγοριού της, ένας κατάδικος για σεξουαλικά αδικήματα, ένας πατέρας που ψάχνει για χρόνια την κόρη του, μία γυναίκα σε έναν τελειωμένο γάμο, μία εσωστρεφής κοπέλα που ψάχνει διέξοδο, ένας "φωτογράφος", ένας "επιχειρηματίας" κι ένας "σωματοφύλακας". Βιέννη, Παρίσι, Λονδίνο, Μπρατισλάβα, Ρίο, Ντένβερ, Φοίνιξ… Φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες μεταξύ τους, διαφορετικοί άνθρωποι πολιτισμικά, κοινωνικά, ηλικιακά, που όμως με κάποιον τρόπο συνδέονται.

Μία ταινία αρκετά σκληρή, κυρίως σε επίπεδο ιστοριών, που προσπαθεί να θίξει διάφορα κοινωνικά φαινόμενα, κοινωνικές συμπεριφορές και αντιδράσεις, να τονίσει τη σημασία των επιλογών και του συγχρονισμού. Και το καταφέρνει σε έναν καλό βαθμό. Το μόνο μειονέκτημα ίσως αυτής της ταινίας είναι ακριβώς αυτός ο μεγάλος αριθμός ιστοριών που μπλέκονται μεταξύ τους, που ίσως δε "χωράνε" να αναπτυχθούν πλήρως στις δύο περίπου ώρες της ταινίας.  Ίσως κι αυτός να είναι ο σκοπός… Δείχνει περισσότερο να θέλει να προβληματίσει. 
Σε σκηνοθεσία του Fernando Meirelles ("The Constant Gardener"), σενάριο του Peter Morgan και με ονόματα στο cast όπως Anthony Hopkins, Rachel Weisz, Jude Law, Peter Morgan, Jamel Debbouze, Moritz Bleibtreu, Ben Foster, Marianne Jean-Baptise, αλλά και Lucia Siposova, Gabriela Marcinkova, Johannes Krisch, Danica Jurcova, Dinara Drukarova, Vladimir Vdovichenkov, Juliano Cazarne, οι προσδοκίες είναι αρκετά υψηλές. Το αποτέλεσμα σαφώς είναι αρκετά αξιοπρεπές, αν και δεν ξέρω αν το σύνολο καταφέρνει να φτάσει αυτές τις προσδοκίες.

Τελικά τι παίζει ρόλο; Το timing ; Οι επιλογές; Ή ο συνδυασμός των δύο;


*Πηγές: imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου