Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

S.A.G. Awards 2013!!! Οι νικητές!


Μία βραδιά από τους ηθοποιούς... για τους ηθοποιούς! Τα βραβεία της ένωσης των ηθοποιών (που από φέτος γίνεται One Union και περιλαμβάνει και τραγουδιστές και παρουσιαστές) μοιράστηκαν χθες με εκπλήξεις και... ατυχήματα!
Η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς είναι η ταινία-έκπληξη της χρονιάς για την πορεία της, η ταινία "Argo", που χθες κατέκτησε το βραβείο Best performance by a Cast in Motion Picture! Με τον Ben Afleck να ζει την καλύτερη χρονιά του, η ταινία έχει "μπει" δυναμικά στο χορό των βραβείων, καθώς καταφέρνει να διακριθεί σε όλες σχεδόν τις βραδιές βραβείων της χρονιάς. Το ερώτημα είναι, θα μπορέσει αυτή η δυναμική να καταφέρει να κάνει την μεγάλη ανατροπή και στη βραδιά των Βραβείων της Ακαδημίας;
Στις υπόλοιπες κατηγορίες, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, ο Daniel Day-Lewis κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο από τους συναδέλφους του στην κατηγορία Best Leading Actor για την ταινία "Lincoln", η Jennifer Lawrence στην κατηγορία Best Leading Actress για την ταινία "Silver Linings Playbook" και η Anne Hathaway  στην κατηγορία Best Supporting Actress για την ταινία "Les Miserables". Στην κατηγορία Best Supporting Actor υπήρξε μία μικρή, ευχάριστη έκπληξη, καθώς το βραβείο δόθηκε στον Tommy Lee Jones για την ταινία "Lincoln", ενώ η ένωση τίμησε με το βραβείο "Life Achievement" τον ηθοποιό Dick Van Dyke.
Ήταν μία ευχάριστη, σχετικά σύντομη, βραδιά, που ξεκίνησε με τους ηθοποιούς να κάνουν μία μικρή αναδρομή στην καριέρα και το παρελθόν τους και να δηλώνουν ότι... είναι ηθοποιοί. Από τις στιγμές που ξεχώρισαν μέσα στην, κατά τα άλλα, ήσυχη βραδιά ήταν το ατύχημα της Jennifer Lawrence με το φόρεμα της, το οποίο σχίστηκε στα δύο όταν πιάστηκε σε μία καρέκλα καθώς ανέβαινε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της από τον Robert De Niro, τον Daniel Day-Lewis που στο λόγο του ευχαρίστησε τον Leonardo DiCaprio και τον Liam Neeson για τη στήριξή τους στην απόφασή του να υποδυθεί τον A. Lincoln και το σχόλιό του πως ένας ηθοποιός σκότωσε τον Lincoln αλλά κάθε φορά ένας ηθοποιός προσπαθεί να τον "επαναφέρει" στη ζωή, το σχόλιο της Sofia Vergara για τα... πλούσια "γονίδιά" της, ο "λαχανιασμένος" λόγος της Anne Hathaway, που ευχαρίστησε την μαμά της που την ψήφισε, η αγάπη της Tina Fey για την Amy Phoehler, η οποία μαζί με τον Neil Patrick Harris μας έδειξαν πως κάθε λέξη μπορεί να γίνει "δραματική", τα γυαλιά και το... "σκονάκι" των Daniel Day-Lewis και Sally Field, τον Ben Afleck, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στεκόταν στο σημείο που βρισκόταν πριν ο Daniel Day-Lewis και ευχόταν να πάρει λίγη από τη λάμψη του και να γίνει λίγο καλύτερος ηθοποιός με αυτή και την χιουμοριστική παρουσίαση του Hugh Jackman και της Anne Hathaway για την ταινία "Les Miserables", όπου πέρα από την παραδοσιακή παρουσίαση αναφέρθηκαν στην υπόθεσή της και με κινηματογραφικούς "όρους" απο το 2013 ως εξής: "Τον Wolverine τον κυνηγάει ο Gladiator, η Catwoman ηττήθηκε, βλέπουμε την Bellatrix Lestrange από το Harry Potter και τον Βorat και ο Wolverine καταλήγει να αναθρέψει την κόρη της Catwoman και εκείνη μεγαλώνει και πρωταγωνιστεί στο Mamma Mia"!
Αναλυτικά οι νικητές: Screen Actors Guild Awards 2013-IMDB













*Πηγές: imdb.com

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!Θέλω πολύ να δω το Lincoln!To έχεις δει; Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Ναι την έχω δει και σύντομα θα υπάρξει και ανάρτηση για την συγκεκριμένη ταινία! Είναι μία αρκετά προσεγμένη ταινία, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, που δίνει πολύ έμφαση στο λόγο-σενάριο. Φυσικά ο Daniel Day-Lewis είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο, σε μία πάρα πολύ καλή ερμηνεία. Η εικόνα της ταινίας είναι επίσης πολύ καλή, θυμίζοντας ταυτόχρονα κάτι από αλλή εποχή. Καλό βράδυ!:)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα, σ'ευχαριστούμε για την επίσκεψη στο blog μας!! Χαίρομαι για τη διαδικτυακή μας συνάντηση,μου αρέσει πολύ το περιεχόμενο του δικού σου blog,πολύ πλήρης η ενημέρωση στα κινηματογραφικά θέματα! Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια! Κι εγώ χαίρομαι πολύ! Ελπίζω να βρείτε θεματα που να σας ενδιαφέρουν και να σας αρέσουν! Και η δική σας δουλειά είναι πολύ προσεγμένη και γευστική! Καλή συνέχεια!:)

      Διαγραφή
  3. To Argo έχει σαρώσει ή είναι ιδέα μου...; Πάντως το είδα και είναι όντως πολύ καλή ταινία. Αν και διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ως προς το τι συνέβη πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν έχεις άδικο, πάει ανέλπιστα καλά. Κι εγώ την έχω δει, είναι καλή ταινία και προσφέρεται και η αληθινή ιστορία για αυτό. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες "τροποποιήσεις" για χάρη του σεναρίου.:)

      Διαγραφή