Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Lara Fabian!!!




Ξέρω ότι το blog είναι κινηματογραφικό, αλλά με αφορμή ένα από τα τραγούδια που "έντυσαν" το αφιέρωμα στα Φιλιά του Σινεμά, σκέφτηκα να κάνω μία μικρή ανάρτηση για μία εξαιρετική τραγουδίστρια/ερμηνεύτρια, τη Lara Fabian! Αρκετοί από εσάς την γνωρίζεται ήδη κι έχετε ακούσει τραγούδια της.
Η Lara Fabian γεννήθηκε στο Βέλγιο, από Βέλγο πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, ενώ έχει ρίζες και από Αμερική και Ισπανία. Μέχρι τα 5 της χρόνια μεγάλωσε στην Ιταλία, οπότε και επέστεψε στο Βέλγιο όπου και έμεινε ως 19 ετών. Τότε πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον Καναδά, όπου και έμεινε μέχρι το 2004, όταν αποφάσισε να γυρίσει στο Βέλγιο. Μεγάλωσε μέσα στη μουσική, καθώς ο πατέρας της είναι κιθαρίστας και από πολύ μικρή έλαβε κλασική μουσική παιδεία και έμαθε πιάνο. Έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία τόσο για τη φωνή της, όσο και για τα show της. Έχει τραγουδήσει το soundtrack των τραγουδιών Artificial Intelligence: AI (2001) και Final Fantasy (2001), ενώ έχει συμμετάσχει και στην ταινία De-Lovely (2004) και είναι η "φωνή" της Εσμεράλδα στην καναδική εκδοχή της ταινίας "Παναγία των Παρισίων". Έχει ακόμη γυρίσει μία μουσική-ταινία με τίτλο "Mademoiselle Zhivago". Έχει λάβει μέρος στη Eurovision καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση τη χρονιά που νικήτρια ήταν η Celine Dion!
Μιλά, τραγουδά και έχει βγάλει δίσκους στα Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά και Ισπανικά, ενώ έχει τραγουδήσει και σε πολλές ακόμη γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά, όταν το 2008 τραγούδησε μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη στο Ηρώδειο το τραγούδι Μη τον ρωτάς τον ουρανό/All alone am I. Έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει ιδιαίτερη σχέση με τη Νάνα Μούσχουρη.
Η Lara Fabian γράφει η ίδια τα τραγούδια της, πάρα πολλά από τα οποία έχουν γίνει νούμερο ένα σε Γαλλία, Βέλγιο, Καναδά, Αμερική, Ρωσία, Ρουμανία και πάρα πολλές ακόμη χώρες. Έχει πλούσια δισκογραφία, ενώ το νέο της γαλλόφωνο cd ονομάζεται "Le Secret" και βγαίνει στις 15 Απριλίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την επίσημη σελίδα της: Lara Fabian-Official Page και τη σελίδα στο Wikipedia: Wikipedia-Lara Fabian.

Επειδή όμως μία... νότα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, επέλεξα ένα πολύ μικρό δείγμα από τα τραγούδια της (προσπάθησα να έχουν μετάφραση)! Πρόκειται για μία εξαιρετική φωνή-ερμηνεύτρια! Νομίζω ότι αξίζει! Ελπίζω να σας αρέσει!

























*Πηγές: Larafabian.com, youtube.com, wikipedia.com, imdb.com
*Δε διεκδικώ κανένα πνευματικό δικαίωμα από τα βίντεο.

11 σχόλια:

  1. Καταπληκτική και πανέμορφη τραγουδίστρια,μου αρέσει τρομερά το je suis mallade!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρέσει πολύ η φωνή της!!
    Πάω ν' ακούσω τα τραγούδια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου αρέσει πολύ και η ερμηνεία της! Χαίρομαι που σου αρέσει!:)

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα..Έχει καιρό να περάσω από εδώ..δεν ξεχνώ όμως..εγώ δεν την γνωρίζω , τώρα την γνώριζω..Ομορφη κοπέλα.. Φιλούθκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έχει και εξαιρετική φωνή! Άκουσε τα τραγούδια νομίζω αξίζουν! Ελπίζω να σου αρέσουν!:)

      Διαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Αν και γνώριζα την τραγουδίστρια, δεν ήξερα όλες αυτές τις πληροφορίες για τη ζωή της ούτε ότι είχε τραγουδήσει με τον Φραγκούλη.
    Όμορφα και τα τραγούδια που διάλεξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσει και που σου αρέσουν και τα τραγούδια!!! Έχει εξαιρετική φωνή και είναι πολύ καλή ερμηνεύτρια κατά τη γνώμη μου! Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!:)

      Διαγραφή
  5. Υπέροχη, η Λάρα, πολύ όμορφο αφιέρωμα.
    Και μια ιδιαίτερη (δική μας)φωνή, σε μια παρωδία του άσματος "Je suis malade"!!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη, εδώ το λινκ:http://www.youtube.com/watch?v=dVwznc5l9Zk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Έχει εξαιρετική φωνή και είναι πολύ καλή πάνω στη σκηνή!
    χα! Δεν είχα ακούσει αυτήν την εκδοχή/παρωδία είναι η αλήθεια!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή