Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Intouchables! (2011)

Δείτε το trailer: Intouchables



Υπόθεση: Ένας πάμπλουτος μετά από ένα ατύχημα μένει παραπληγικός. Η ζωή του φαίνεται να αποκτά ξανά τη χαρά όταν συναντά έναν πρώην κατάδικο, τον οποίο προσλαμβάνει ως βοηθό του. Εκείνος κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει και να τον κάνει να βρει ξανά τον εαυτό του.




Παρότι η θεματολογία θα αποτελούσε ένα βασικό συστατικό ενός δράματος, πρόκειται για μία ανατρεπτική, ευχάριστη κωμωδία. Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, γεγονός που κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον. Το χιούμορ, με τις χαρακτηριστικές αποχρώσεις του γαλλικού κινηματογράφου, δε δομείται τόσο στις ατάκες όσο στις καταστάσεις της ίδιας της ζωής. Ίσως κάπως υπερβολικό σε κάποια σημεία, αλλά πως θα μπορούσε άλλωστε διαφορετικά! Η δύναμη της ζωής και της θέλησης για επιβίωση είναι τόσο σαρωτική που μπορεί να ξεπεράσει τα μεγαλύτερα εμπόδια κάθε είδους. Η ταινία επικεντρώνεται σε αυτό όχι με εκκωφαντικό τρόπο αλλά απόλυτα φυσικό και ανθρώπινο. Η ανάγκη του ανθρώπου να αισθάνεται την ελπίδα της δυνατότητας, ακόμη κι αν αυτή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, του δίνει το κίνητρο για να συνεχίσει. Ο ένας ήρωας βοηθάει τον άλλον να γνωρίσει τον εαυτό του, στηρίζοντάς τον ψυχολογικά και ανοίγοντας προοπτικές. Ο ρόλος του Omar Sy  σαφώς και κλέβει την παράσταση και λόγω της ίδιας της δομής του ρόλου και λόγω ερμηνείας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει κερδίσει το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου στα φετινά γαλλικά βραβεία Cesar! Αν και η σχέση των δύο αντρών είναι η κυρίαρχη στην ταινία, αρκετά ακόμα θέματα θίγονται έμμεσα αλλά με έντονο προβληματισμό. Η σκηνοθεσία είναι συμπαθητική και η μουσική αρκετά καλή. Ίσως δεν καταφέρνει να εγείρει το συναίσθημα σε κάποια σημεία που θα μπορούσε (κι ίσως θα έπρεπε) αλλά σίγουρα είναι μία από τις ταινίες που ξεχωρίζουν φέτος!



*Πηγές: youtube.com
 *Δείτε ακόμα: Intouchables-Krouela's view

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα θα την κοιτάξω.. χθες ειδα μια Καναδική Γαλλόφωνη το "Starbuck" δεν ξέρω αν την γνωρίζεις, ηταν ευχάριστη..
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν την έχω δει, αλλά έχω δει το trailer και γέλασα αρκετά!Φαίνεται όντως πολύ ενδιαφέρουσα!Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!!!Φιλιά!

      Διαγραφή