Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Άλλος με τη... βάρκα;

Από την αρχή της δημιουργίας του, το σινέμα προσπαθούσε να βρει τρόπους να "βάλει" το κοινό μέσα στην ταινία και να  γίνει πιο διαδραστικό. Καθίσματα που έτρεμαν σε κάθε "έκρηξη" στην οθόνη, οροφές κινηματογραφικών αιθουσών που άλλαζαν σύμφωνα με τον "κινηματογραφικό" ουρανό, και φυσικά το τελευταίο και πιο εξελιγμένο, γνωστό σε όλους, 3D.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, λοιπόν, και με αφορμή την ταινία "Life of Pi", που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφια για Όσκαρ ειδικών εφέ, οι υπεύθυνοι ενός κινηματογράφου του Παρισιού αποφάσισαν να μετατρέψουν μία αίθουσα σε πισίνα και να τοποθετήσουν βάρκες αντί για τις θέσεις των θεατών.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς το 2009, στο Λονδίνο, υπεύθυνοι είχαν τοποθετήσει βάρκες και αναπαραστάσεις πάγων κατά την προβολή της 3D προβολής της ταινίας "Τιτανικός".
Για τους ρομαντικούς, λοιπόν, του σινεμά, και όχι μόνο, νομίζω ότι είναι μία μοναδική εμπειρία!


*Πηγές: e-go.gr

8 σχόλια:

  1. Eδώ στην Ελλάδα δεν μας βλέπω για τέτοια εφφέ, αλλά σαν ιδέα την βρίσκω τέλεια!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ λίγο δύσκολο το βλέπω, αλλά είναι ατμοσφαιρικό, αν και λίγο άβολο φαντάζομαι! χα! Καλό βράδυ!:)

      Διαγραφή
  2. Πριν χρόνια στο Παρίσι βλέπαμε θρίλερ, film noir και φιλμ με βρικόλακες σε καθίσματα φέρετρα για δυνατότερες συγκινήσεις...Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα αυτή η αίθουσα!
    Σίγουρα η πισίνα με τις βάρκες μου μοιάζουν πιο...προσβάσιμη!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα! Ναι νομίζω ότι οι βάρκες θα είναι πιο... εύκολες! Φαντάζομαι όμως ότι στα θρίλερ θα ήταν ακόμη πιο δυνατό το συναίσθημα σε ένα τέτοιο περιβάλλον! Θα ήταν μία δυνατή εμπειρία!:)

      Διαγραφή
  3. Το θετικό είναι ότι έχουν ιδιαίτερες ιδέες και αναζητούν άλλες εμπειρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα! Είναι πολύ ευχάριστο να υπάρχει τέτοια δημιουργικότητα!!! Μακάρι να ξεκινήσει να γίνεται και κάτι αντίστοιχο εδώ!:)

      Διαγραφή
  4. το ακούσαμε και το είδαμε κι αυτό λοιπόν :) ωραίο ακούγεται, ειναι βολικο όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανότατα να... κουνάει λίγο! χαχα! Δεν ξέρω αν για τρίωρη προβολή είναι βολικό, αλλά θα είναι μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία!!!:)

      Διαγραφή