Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

BAFTA 2013! Οι νικητές της βραδιάς!


Τα βρετανικά βραβεία BAFTA δόθηκαν χθες βράδυ κάτω από τις νιφάδες χιονιού, με τους "Les Miserables" και το "Argo" να κυριαρχούν! Η ταινία "Argo" συνεχίζει την απίστευτη "κούρσα" της, κερδίζοντας το βραβείο στις κατηγορίες Best Movie of the year, Best Director και Best Editing, ενώ οι "Les Miserables" κατάφεραν να διακριθούν στις κατηγορίες Best Supporting Actress, με την Anne Hathaway να έχει αποσπάσει κάθε μεγάλο βραβείο της κατηγορίας, Best Production Design, Best Make up/Hair και Best Sound. Η ταινία "Skyfall" δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη λίστα των νικητών, αποσπώντας το βραβείο στις κατηγορίες Best British Movie και Best Music. Ο Daniel Day-Lewis απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία Best Leading Actor, πλησιάζοντας ένα βήμα πιο κοντά στο Oscar, ο Christopher Waltz απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία Best Supporting Actor, ενώ στην κατηγορία Best Leading Actress το βραβείο απέσπασε η Emmanuelle Riva για το ρόλο της στην ταινία "Amour", η οποία απέσπασε και το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το βραβείο Best Original Screenplay η ταινία "Django Unchained", το βραβείο Best Adapted Screenplay η ταινία "Silver Linings Playbook", το βραβείο Best Costume Design η ταινία "Anna Karenina" και στην κατηγορία Best Cinematography η ταινία "Life of Pi".
Από τις χιουμοριστικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν η Anne Hathaway συγκινημένη για τη νίκη της ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο της από τον George Clooney χωρίς να τον χαιρετίσει, κάτι που διόρθωσε αμέσως λέγοντας "Παραλίγο να προσπεράσω τον George Clooney χωρίς να τον αγκαλιάσω! Τι σκεφτόμουν; Είναι ανόητο!", καθώς και το σχόλιό της σε σχέση με το κούρεμα των μαλλιών της, ο χιουμοριστικός λόγος του Daniel Day-Lewis, τα έκπληκτα πρόσωπα των υποψηφίων όταν το βραβείο δόθηκε στην Emmanuelle Riva, η... "δεύτερη ευκαιρία" του Ben Affleck, το φιλί της Jennifer Lawrence στην κάμερα και η διακωμώδησή του ατυχήματος που είχε η Jennifer Lawrence με το φόρεμά της τη βραδιά των Χρυσών Σφαιρών από τη Marion Cotillard.

 Αναλυτικά οι νικητές: BAFTA Winners 2013 - Imdb








 *Πηγές: imdb.com

4 σχόλια:

  1. Περιμένω πως και πως να δω το "Argo"
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για μία πολύ καλή ταινία με μία πολύ ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία. Ελπίζω να σου αρέσει, βέβαια εύχομαι οι προσδοκίες σου να μην παρασυρθούν από τις πολλές διακρίσεις της ταινίας, γιατί νομίζω ότι είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που ίσως... υπάρχει και κάποια υπερβολή. Θα ήθελα πολύ, αν το επιθυμείς, να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου, όταν δεις την ταινία!:)

      Διαγραφή
  2. Αρχίζω να εκνευρίζομαι με το ''Argo''....ευχάριστη έκπληξη η βράβευση της Riva....Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω για το Argo. Απίστευτη και ανέλπιστη κούρσα! Η νίκη της Emmanuelle Riva δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη αγωνία για τη μεγάλη βραδιά! Για να δούμε...:)

      Διαγραφή