Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

The Croods! (2013)

Δείτε το trailer: The Croods

Υπόθεση: Οι Croods είναι μία πατριαρχική οικογένεια των σπηλαίων. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν, ζουν κάτω από τον ένα και απαράβατο κανόνα του πατέρα... Οτιδήποτε νέο είναι και κακό! Όλοι μοιάζουν να ασπάζονται αυτόν τον τρόπο ζωής, εκτός από την μεγάλη κόρη της οικογένειας, η οποία είναι ένα ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ο κόσμος όπως τον γνωρίζουν ως τότε καταρρέει και το νέο μοιάζει αναπόφευκτα ως η μόνη διέξοδος; Οδηγός τους σε αυτό θα είναι ένας νέος, που φέρνει νέο "αέρα" στην οικογένεια.


Η νέα ταινία της Dreamworks Animation και 20th Century Fox από τους δημιουργούς Chris Sanders και Kirk De Micco, με τις φωνές των Emma Stone, Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Cloris Leachman, Clark Duke, Chris Sanders και Randy Thom.
Σε μία εποχή που ο κίνδυνος βρίσκεται παντού, ο πατέρας της οικογένειας Croods προσπαθεί να κρατήσει την οικογένειά του ζωντανή και μακριά από τους κινδύνους, φτάνοντας και στην υπερπροστασία. Όλοι υπακούνε στους κανόνες του, εκτός από την μεγάλη του κόρη, η οποία, ως ανήσυχο και ατίθασο πνεύμα, θέλει να εξερευνήσει, να γνωρίσει καινούργια πράγματα και να ριψοκινδυνέψει, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στη σχέση της με τον πατέρα της. Όλα αλλάζουν όμως όταν γνωρίζει τον Guy, έναν νεαρό που μοιράζεται το ίδιο πάθος με εκείνη και μοιάζει να ξέρει πολλά για το "μέλλον".
Όταν η αλλαγή είναι το "απόλυτο κακό", πως θα αντιδράσουν όταν ο κόσμος όπως τον γνωρίζουν καταρρέει τελείως, αλλάζει και ένας νέος άγνωστος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους; Οδηγός τους σε αυτήν την περιπέτεια είναι ο νεαρός Guy, ο οποίος μοιάζει να έχει σχέδιο επιβίωσης και όλα τα απαραίτητα "μέσα" για να το πετύχει.
Η ταινία έχει αρκετό ενδιαφέρον. Βασίζεται αρκετά στις αντιθέσεις νέου-παλιού, και τους αναχρονισμούς. Ανακαλύπτουμε μαζί τους μία νέα χιουμοριστική "εκδοχή" για τη φωτιά, τη ζώνη, τα παπούτσια, την ομπρέλα, τα κατοικίδια, ακόμη και το... αεροπλάνο! Η ταινία έχει πολλές καλές στιγμές που προσφέρουν γέλιο, τόσο σεναριακά, όσο και σκηνοθετικά, και κάποιες που συγκινούν, χωρίς όμως να λείπουν και οι υπερβολές σε κάποια σημεία. Αρκετά είναι και τα μηνύματα που θέλει να περάσει, δεν ξέρω κατά πόσο το καταφέρνει με επιτυχία σε όλα, αλλά σίγουρα πρόκειται για μία ευχάριστη, ανάλαφρη, τρυφερή ταινία για μικρούς και μεγάλους. Η φωτογραφία της ταινίας είναι πολύ καλή, όπως και η μουσική, ενώ πολύ καλές είναι και οι φωνές των ηθοποιών.

Trivia:
  • Ανακοινώθηκε ήδη ότι θα γυριστεί και δεύτερο μέρος της ταινίας.
  • Είναι η πρώτη συμμετοχή των Ryan Reynolds, Catherine Keener και Clark Duke σε ταινία κινουμένων σχεδίων.
  • Είναι η πρώτη συνεργασία της Dreamworks Animations και της 20th Century Fox.

*Πηγές: imdb.com

4 σχόλια:

  1. Άπό τις ταινίες που θα βλέπονται ευχάριστα φαντάζομαι θα είναι!
    Καλή βδομάδα Μάριον, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι έτσι είναι! Βλέπεται αρκετά ευχάριστα και από τα παιδάκια και από τα "μεγάλα παιδιά"!:)
      Καλή εβδομάδα και σε σένα!!!:)

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη δω!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να σου αρέσει και να περάσεις καλά!:)

      Διαγραφή