Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Festival de Cannes 2013! Οι απονομές των βραβείων!


To 66o Φεστιβάλ των Καννών έφτασε στο τέλος του με τα βραβεία να μοιράζονται από τον φετινό πρόεδρο της επιτροπής Steven Spielberg. Το πολύπαθο φέτος Φεστιβάλ, καθώς εκτός από τις ταινίες και την λάμψη στο επίκεντρο βρέθηκε και για τις δύο μεγάλες κλοπές κοσμημάτων, αλλά και την επίθεση με όπλο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής!
Στο διαγωνιστικό μέρος τώρα, το μεγάλο βραβείο Palme D'or (Χρυσός Φοίνικας) παρέλαβε ο Abdellatif Kechiche, μαζί με τις Adele Exarchopoulos και Lea Seydoux για την ταινία "La vie d' Adele", θέλοντας ίσως έτσι το Φεστιβάλ να περάσει κι ένα μήνυμα σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία. Το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού, κάνοντας την ανατροπή, απέσπασε η Berenice Bejo για την ταινία "Le passe", ενώ Καλύτερου ηθοποιού απέσπασε ο Bruce Dern για την ταινία "Nebraska" του Alexander Payne. Το βραβείο Grand Prix απέσπασε η ταινία "Inside Llewyn Davis" των αδερφών Ethan και Joel Coen, το βραβείο Σκηνοθεσίας πήγε στον Amat Escalante για την ταινία "Heli" και Καλύτερου Σεναρίου στον Jia Zhangke για την ταινία "A touch of skin". Το βραβείο της Επιτροπής πήγε στην ταινία "Like father, like son" του Kore-Eda Hirokazu. Το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα για Ταινία Μικρού Μήκους απέσπασε η ταινία "Safe" του Moon Byoung-gon.
Στην κατηγορία Un Certain Regard το Βραβείο απέσπασε η ταινία "L'image manquante" του Rithy Panh, το Βραβείο της Επιτροπής η ταινία "Omar" του Hany Abu-Assad, το Βραβείο των Σκηνοθετών η ταινία "L'inconnu du lac" του Alain Guiraudie, το βραβείο A Certain Talent η ταινία "La jaula de oro" του Diego Quemada-Diez, ενώ το βραβείο Avenir η ταινία "Fruitvale station" του Ryan Coogler.
Στην κατηγορία Cinefondation το πρώτο βραβείο απέσπασε η ταινία "Needle", το δεύτερο η ταινία "En attendant le degel" και το τρίτο οι ταινίες "In the fishbowl" και "Pandas". Τέλος, το βραβείο Camera D'or απέσπασε η ταινία "Ilo Ilo" του Anthony Chen.

*Πηγές: Festival-cannes.fr

2 σχόλια:

  1. μου αρεσει να παρακολουθω απονομες βραβειων.
    σε περιμενω στο σπιτάκι μου για μια ευχούλα αν θέλεις.
    καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίες οι τελετές απονομής και τα βραβεία! Άντε να δούμε και τις ταινίες σιγά-σιγά. Ανυπομονώ να βγουν στις αίθουσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή