Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

The Family (2013)!

Δείτε το trailer: The Family



Υπόθεση: Ο Giovanni, ένας πρώην μαφιόζος,  μαζί με την οικογένειά του βρίσκεται σε ένα αυστηρό πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων σε ένα χωριό της Γαλλίας. Οι προσπάθειες-προθέσεις τους να ενσωματωθούν στην μικρή κοινωνία και να μη τραβήξουν την προσοχή αποτυγχάνουν, όταν ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα δικά του ζητήματα. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν η τοποθεσία τους γίνεται γνωστή στους πρώην… συναδέλφους του Giovanni.

Πρόκειται για μία νέα κωμωδία-περιπέτεια του Luc Besson ("The fifth element", "The transporter") και με το άγγιγμα του Martin Scorsese από την καρέκλα του παραγωγού, με πολλά μεγάλα ονόματα στο καστ: Robert DeNiro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, ενώ πρωταγωνιστούν και οι Diana Argon ("Glee") και John DLeo ("The wrestler").
Όταν ο Giovanni αποφασίζει να καταδώσει τους παλιούς συνεργάτες τους - εκτός από τον άνθρωπο που του έδωσε το πρώτο του όπλο - η ζωή του και η οικογένειά του μπαίνουν σε μία συνεχή περιπέτεια. Με τη βοήθεια ενός πράκτορα του FBI μπαίνουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και αναγκάζονται να αλλάζουν συχνά τόπο διαμονής και ταυτότητα. Όταν φτάνουν σ’ ένα μικρό χωριό στη Γαλλία, η διαδικασία μοιάζει απλή και να επαναλαμβάνεται. Η ανάγκη του πατέρα να γράψει τα απομνημονεύματά του και να μιλήσει για τον εαυτό του, η ανάγκη της μητέρας να εξομολογηθεί και να ζητήσει βοήθεια από το Θεό, ο πρώτος έρωτας της κόρης, τα προβλήματα του γιου στο σχολείο αλλά και ο δικός τους τρόπος να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με τον... εκρηκτικό τους χαρακτήρα, θα τους βγάλουν από το αρχικό τους σχέδιο. Όταν οι παλιοί συνεργάτες του μαθαίνουν για το που κρύβεται η οικογένεια, η κατάσταση ξεφεύγει.
Η ταινία έχει ευχάριστες και καλές στιγμές και χιούμορ σε αρκετά σημεία. Ο Robert DeNiro φαίνεται να νιώθει άνετα στην κωμωδία, ενώ ξανασυναντιέται με την Michelle Pfeiffer μετά το "Stardust". Ενδιαφέρον έχει η συνάντηση των Robert DeNiro και Tommy Lee Jones, αλλά και οι έμμεσες αναφορές σε άλλες ταινίες, αλλά και οι άμεσες, όπως η ταινία "Goodfellas" στην οποία πρωταγωνιστεί ο Robert DeNiro. Όμως, η πληθώρα των κινηματογραφικών κλισέ και οι κάπως επιτηδευμένες σκηνές σε κάποια σημεία κάνουν την ταινία να χάνει λίγο από τις δυνατότητες που μπορεί να είχε.


 *Πηγές: imdb.com

4 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα ακούγεται η ταινία, θα βλέπεται ευχάριστα πιστεύω!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ενδιαφέρον, κυρίως για τα ονόματα του καστ! Πιστεύω πως ο Robert DeNiro είναι εκείνος που "κρατά" περισσότερο την ταινία!
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!:)

      Διαγραφή
  2. Σαν υπόθεση, φαίνεται ενδιαφέρουσα. Οι ηθοποιοί είναι πολύ καλοί. Ελπίζω να περάσουμε καλά, βλέποντάς την. Πότε θα βγει στις κιν/κές αίθουσες;
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για μία κωμωδία-περιπέτεια, που η αλήθεια είναι πως έχει αρκετά κλισέ, αλλά έχει και καλές στιγμές. Το καστ είναι πράγματι πολύ καλό! Παίζεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες!:)
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!:)

      Διαγραφή