Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τα πρώτα βραβεία της χρονιάς από τους Κριτικούς της Νέας Υόρκης!

Δείτε το trailer: American Hustle
Ο "χορός" των βραβείων ξεκίνησε, με τους κριτικούς κινηματογράφου της Νέας Υόρκης να κάνουν τη διαφορά! Το American Hustle του David O.Russell επικράτησε, ξεχωρίζοντας σε τρεις κατηγορίες, αυτές της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου και Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου για την Jennifer Lawrence! Το βραβείο Σκηνοθεσίας πήγε στον Steve McQueen για την ταινία 12 Years a Slave, ενώ Πρώτου Αντρικού απέσπασε ο Robert Redford για την ταινία "All is lost", Πρώτου Γυναικείου η Cate Blanchett για την ταινία Blue Jasmine και Ξενόγλωσσης Ταινίας η ταινία "La vie d' Adele".

Αναλυτικά οι νικητές:
Καλύτερη Ταινία - American Hustle
Καλύτερη Σκηνοθεσία -  Steve McQueen (12 years a slave)
Καλύτερου Σεναρίου - David O.Russell (American Hustle)
Α' Αντρικού Ρόλου - Robert Redford (All is lost)
Α' Γυναικείου Ρόλου - Cate Blanchett (Blue Jasmine)
B' Αντρικού Ρόλου - Jaret Leto (Dallas Buyers Club)
Β' Γυναικείου Ρόλου - Jennifer Lawrence (American Hustle)
Φωτογραφίας - Inside Llewyn Davis
Σκηνοθετικό Ντεμπούτο - Fruitvale Station
Animation - The wild rises
Ξενόγλωσση ταινία - La vie d' Adele
Ντοκιμαντερ - Οι ιστορίες της ζωής μας

Ας δούμε λοιπόν κάποιες παραπάνω πληροφορίες για κάποιες από τις ταινίες που ξεχώρισαν!

American Hustle


Υπόθεση: O Irving Rosenfeld (Christian Bale) είναι ένας έξυπνος απατεώνας τεχνών που μαζί με την σύντροφό του Sydney Prosser (Amy Adams) αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον Richie DiMaso (Bradley Cooper), έναν πράκτορα της FBI, ενώ ο Carmile Polito (Jeremy Renner) είναι ένας εξέχων πολιτικός του New Jersey. Θα μπλεχτούν σε έναν κόσμο λαμπερό, επικίνδυνο και απρόβλεπτο, όσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει και η πρώην γυναίκα του Irving, Rosalyn (Jennifer Lawrence)!
Η νέα ταινία του David O. Russell (Silver Linings Playbook), ο οποίος ξαναβρίσκει τους παλιούς του γνώριμους Bradley Cooper και Jennifer Lawrence, μέσα σε ένα πολύ δυνατό καστ με τους Christian Bale, Amy Adams και Jeremy Renner. Η ταινία θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 9 Ιανουαρίου 2014, ενώ έχει ήδη δημιουργήσει πολλές προσδοκίες!




12 Years a Slave
Δείτε το trailer: 12 Years a Slave
Υπόθεση: Λίγο πριν τον εμφύλιο πόλεμο στην Αμερική, ο Northup είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Ξαφνικά πέφτει στα χέρια δουλεμπόρων. Βασανίζεται και καταλήγει σκλάβος, παλεύοντας για την ελευθερία του. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του Northup, ο οποίος πιάστηκε και πουλήθηκε ως σκάβος στις φυτείες του Mississippi. Αργότερα έγραψε τα απομνημονεύματά του, πάνω στα οποία βασίζεται και η ταινία.
Ο σκηνοθέτης Steve McQueen (Shame, Hunger), συναντά ξανά τον Michael Fassbender. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Chiwetel Ejiofor, Brad Pitt, Paul Dano, Paul Giamatti, Sarah Paulson, Alfre Woodard, Quvenzhane Wallis. Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Δεκεμβρίου 2013 και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, ενώ και οι συντελεστές μιλούν με πολύ καλά λόγια για την ταινία.


All is lost
Δείτε το trailer: All is lost
Υπόθεση: Ένας άντρας αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι μόνος του στον Ινδικό Ωκεανό. Μετά από μία μεγάλη καταιγίδα, βρίσκεται μόνος του στη μέση του Ωκεανού προσπαθώντας να επιβιώσει.
Μία ταινία του J.C. Chandor με πρωταγωνιστή τον Robert Redford, o οποίος κρατά μόνος του ολόκληρη την ταινία.








Blue Jasmine

Δείτε το trailer: Blue Jasmine

Υπόθεση: Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, η Jasmine είναι μία γυναίκα που είχε τα πάντα και ακόμη παραπάνω. Μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά χάνει τα πάντα, όταν ο άντρας της συλλαμβάνεται για οικονομική απάτη. Ταξιδεύει στο San Francisco για να ζητήσει βοήθεια και να μείνει μαζί με την αδερφή της. Οι δύο γυναίκες, εντελώς διαφορετικές, θα έρθουν σε αντιπαράθεση, καθώς η Jasmine αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα και συνεχίζει να ζει μέσα από το "λαμπρό" παρελθόν της.
Η νέα ταινία του Woody Allen, με πρωταγωνίστρια την Cate Blanchett, την οποία δεν είναι καθόλου απίθανο να τη δούμε μέσα στη Χρυσή πεντάδα των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ. Στην ταινία παίζουν οι Alec Baldwin, Louis C.K., Bobby Cannavale, Andrew Dice Clay, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg.


*Πηγές: imdb.com, youtube.com

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ..ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ JASMINE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Προβλέπεται να έχει ενδιαφέρον φέτος η περίοδος των βραβείων!
      Καλό μήνα και σε σένα!:)

      Διαγραφή
  2. μπλου γιασμίν για μένα... μου αρέσει..
    Μάριον... τα λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή