Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

"Έφυγε" από τη ζωή ο ηθοποιός Robin Williams!


Έφυγε χθες (11 Αυγούστου 2014) από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Robin Williams, σε ηλικία 63 ετών, στο σπίτι του στην California. Οι ενδείξεις κάνουν λόγο για αυτοκτονία.
Ο Robert McLaurin Williams γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 στο Chicago από την Laura McLaurin και τον Robert Fitzgerald Williams.  Στα 16 του χρόνια μετακόμισε στο San Fancisco στην California. Έχει αποκτήσει συνολικά τρία παιδιά, ένα με την Valerie Velardi και δύο με την Marsha Garces Williams. Η τελευταία σύζυγός του ήταν η Susan Schneider.
Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως Glenn Close, Walter Matthau, Kurt Russell, Peter O’Toole, Forest Whitaker, Ethan Hawke, Tim Robbins, Fran Drescher, Robert De Niro, Andy Garcia, Jeff Bridges, Dustin Hoffman, Julia Roberts, Sally Field, Pierce Brosnan, Hugh Grant, Julianne Moore, Kirsten Dust, Bonnie Hunt, Gene Hackman, Nathan Lane, Diane Lane, Jennifer Lopez, Billy Crystal, Matt Damon, Ben Affleck, Philip Seymour Hoffman, Edward Norton, Jon Stewart, Danny De Vito, Al Pacino, Catherine Keener, Hilary Swank, Holly Hunter, Giovanni Ribisi, Toni Collette, Christopher Walken, Oliver Platt, Sam Neil, Laura Linney, Ben Stiller, Mandy Moore, John Krasinski, Freddie Highmore, Kevin Spacey, John Travolta, Cuba Gooding Jr., Mila Kunis και πολλοί ακόμα
Τον πρωτογνωρίσαμε ως Mork από τη σειρά Mork and Mindy και ακολούθησε μία γεμάτη και επιτυχημένη πορεία. Ήταν ο Vladimir στο Moscow on the Huston, ο Jack στο The Best of times, ο εκφωνητής Andrian στο Good morning, Vietnam, ο αγαπημένος καθηγητής John Keating στο Dead Poets Society, ο Dr. Malcolm Sayer στο Awakenings, o Parry στο The Fisher King, ο «ενήλικας» Peter Pan στην ταινία Hook, ο αξιαγάπητος μπαμπάς και η μοναδική νταντά στο Mrs. Doubtfire, ο Alan που επιστρέφει για να τελειώσει την παρτίδα στο Jumangi, o «μεγάλος-μικρός» στο Jack, ο Armand στο The Birdcage, ο Dale στο Fathers Day, o εφευρέτης Philip στο Flubber, ο συγκινητικός Sean Maguire στο Good Will Hunting, ο Chris Nielsen στο ουτοπικό What dreams may come, ο γιατρός στο Patch Adams, το ρομπότ-άνθρωπος Andrew στο  Bicentennial man, ο Walter στο Insomnia, ο πρόεδρος Tom στο Man of the year και ο Teddy Roosevelt στο A night at the museum, ο ιερέας Frank στο License to web και ο ιερέας Moinighan στο The big wedding, ο Maxwell στο August Rush και ο πρόεδρος Eisenhower στο The Butler… Η φωνή του έδωσε ζωή στο μοναδικό κι αξιαγάπητο τζίνι στην ταινία Aladdin, στον Lovelace στο Happy Feet και στον Fender στο Robots, ενώ ήταν και η φωνή του Dr. Know στην ταινία Artificial Intelligence: Α. Ι.
Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του κι ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς, που μπορούσε εύκολα να περνά από την κωμωδία στο δράμα. Αγαπημένος ηθοποιός, που κατάφερε να γίνει κλασικός με τους ρόλους και το ταλέντο του, με ταινίες που μας θυμίζουν μία εποχή αθωότητας, μας χάρισε χαμόγελα αλλά και συγκίνηση. Με πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό του, ήταν υποψήφιος τρεις φορές για Oscar για τις ταινίες Good morning, Vietnam (1987), Dead Poets Society (1989) και The Fisher King (1991), ενώ το 1998 κατέκτησε τελικά το χρυσό αγαλματάκι για την ταινία Good Will Hunting.
Οι ρόλοι του και η αστείρευτη ενέργειά του στη μεγάλη οθόνη θα συνεχίσουν να τρέφουν την φαντασία μας, να μας ταξιδεύουν, να μας συγκινούν και να μας ψυχαγωγούν…

 
















2 σχόλια:

  1. Μεγάλη και σπουδαία μορφή στο χώρο του Κινηματογράφου. Συγχαρητήρια για το αφιέρωμα και την ευαισθησία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ήταν πολύ καλός ηθοποιός τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα!
      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια!;)

      Διαγραφή