Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Road to the Oscars!(Golden Glode Awards Nominations!!!)

  
  Όλα έτοιμα για τη “χρυσή” βραδιά! Έφτασε, λοιπόν, η ώρα για το μεγάλο αντίπαλο των βραβείων Academy Awards(Oscars), τα βραβεία Golden Globes Awards! (15/1).  Οι Χρυσές Σφαίρες κάθε χρόνο προσπαθούν κλέβουν λίγη από τη λάμψη των Όσκαρ. Όχι πολύ μακριά από τις υποψηφιότητες των Critics’ Choice Awards, οι υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών δεν παρουσιάζουν μεγάλες εκπλήξεις.
•    Best Motion Picture – Drama: Με πολλές καλές ταινίες αυτή η κατηγορία, αφού από τις έξι υποψηφιότητες, οι ταινίες The Help και The Descendants θεωρούνται φαβορί, ενώ δυναμικά ανεβαίνουν οι ταινίες Hugo και The Ides of March. Προσωπικά, θεωρώ ότι το The Help έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, ενώ ακολουθεί το Hugo.
•    Best Motion Picture - Musical or Comedy: Στην κατηγορία ξεχωρίζουν τρεις υποψηφιότητες: The Artist, Midnight in Paris και My week with Marilyn. Από αυτές , στη νοσταλγία του παρελθόντος λάμπει το The Artist, ενώ ακολουθούν οι άλλες δύο δυναμικά. Η ταινία Bridesmaids, που μετά από τα βραβεία των κριτικών φαίνεται να ανεβαίνει, μοιάζει να αναγνωρίζεται από τους ειδικούς, που εκτιμούν, και όχι άδικα, το καστ, αλλά και το σκοπό της. Μόνο που αυτός ο σκοπός δε φτάνει στο κοινό μέσω της ταινίας, αφού δε γίνεται ξεκάθαρος. Η ταινία 50/50 κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια να προσεγγίσει από μια ανάλαφρη πλευρά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, αλλά δε καταφέρνει να ξεπεράσει τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.
•    Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Drama: Άλλη μία πεντάδα αξιόλογων ηθοποιών. Με την κατηγορία γεμάτη από μεγάλα ονόματα (G. Clooney, L. Di Caprio, M. Fassbenden, R. Gosling, B. Pitt), ο ανταγωνισμός μεγαλώνει! Ο George Clooney φαίνεται να κρατά τα ηνία της πεντάδας, κανείς, όμως, δε μπορεί να αγνοήσει τον Leonardo DiCaprio, τον πολλά υποσχόμενο Ryan Gosling και τον Michael Fassbenden, σε μια προκλητική ταινία, αλλά με καλές κριτικές. O Brad Pitt, αν και κάνει αξιόλογη προσπάθεια, δε φτάνει ως  το τέρμα, ενώ έκπληξη προκαλεί η υποψηφιότητά του για αυτό το έργο και όχι για το The tree of life.
•    Best Performance by an Actress in a Motion Picture – Drama: Τι να πει κανείς για μία πεντάδα στην οποία δύο έχουν κερδίσει όσκαρ και άλλες δύο έχουν υπάρξει υποψήφιες στο παρελθόν; Αναμφισβήτητα είναι η χρονιά των γυναικών! Κατά τη γνώμη μου, η Viola Davis, η Glenn Close και η Meryl Streep έχουν ίδιες πιθανότητες να κερδίσουν και η κάθε μία το αξίζει πραγματικά για τους δικούς της λόγους.
•    Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy: Στην κατηγορία αυτή ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του Jean Dujardin και του Ryan Gosling. Θεωρώ πως, αν και ο Jean Dujardin έχει το προβάδισμα, αν George Clooney τον κερδίσει στην άλλη κατηγορία, ο Ryan Gosling θα κερδίσει σε αυτή.
•    Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy: Άλλη μία κατηγορία με μεγάλα ονόματα, χωρίς να ξεχωρίζει με διαφορά, όμως, κάποιο. Ίσως η Michelle Williams ως Marilyn έχει ένα μικρό προβάδισμα, ενώ ακολουθούν η Charlize Theron, η Kate Winslet και Jodie Foster. Έντονη είναι η απουσία της Keira Knightley (A Dangerous Method) από τις υποψηφιότητες.
•    Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture: Το όνομα του Viggo Mortensen μοιάζει να κυριαρχεί στην κατηγορία αυτή και να ακολουθεί εκείνο του Christopher Plummer.
•    Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture: Η υποψηφιότητα της Octavia Spencer μοιάζει τόσο δυνατή, που μπορεί να ανατραπεί μόνο από μία ανάλογη υποψηφιότητα, αυτή της Berenice Bejo.
•    Best Director - Motion Picture: Στην κατηγορία αυτή η κάθε ταινία φέρει τη δικιά της αίγλη και το δικό της μεγάλο όνομα. Η ταινία The Artist που αγγίζει τη νοσταλγία των κινηματογραφόφιλων και κολακεύει το αμερικανικό σινεμά και η ταινία Hugo του  Martin Scorsese, με την πιο σύγχρονα-ολοκληρωμένη οποτικά σκηνοθεσία, δείχνουν να είναι οι πιο δυνατές υποψηφιότητες. Ακολουθούν το πολιτικό δράμα του George Clooney και το νοσταλγικό έργο-ταξίδι στο χρόνο και τις τέχνες του Woody Allen. Από τις υποψηφιότητες αίσθηση προκαλεί η απουσία του Steven Spielberg.
•    Best Foreign Language Film: Στην κατηγορία συνεχίζει να ξεχωρίζει η ταινία A Separation, καθώς και η ταινία The skin I live in, ενώ έκπληξη προκαλεί η υποψηφιότητα της πρώτης σκηνοθετικής προσπάθειας της Angelina Jolie (In the land of blood and honey).
      Αρκετοί θεωρούν πως μία νίκη στις Χρυσές Σφαίρες σηματοδοτεί και μία νίκη στη βραδιά των Όσκαρ, και σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο. Δεν είναι σπάνιο, όμως, και το φαινόμενο των “εκπλήξεων”, ιδιαίτερα σε χρονιές που επιθυμούν να “μοιραστούν” τα βραβεία, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι ή να “ξεπληρώσουν χρέη” προηγούμενων ετών. Την Κυριακή θα μάθουμε, λοιπόν, ποιοι θα γίνουν ¨χρυσοί¨! 



Αναλυτικά οι υποψηφιότητες: http://www.imdb.com/oscars/nominations/golden-globes


*Πηγές: imdb.com

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς η απουσία της Keira Knightley είναι αισθητή, αλλά νομίζω ότι οι G. Clooney, R. Gosling kai V. Davis έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για βραβείο! Οψόμεθα (είδομεν) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή