Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

OSCARS' NOMINATIONS!!!


     Ε ναι, λοιπόν! Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Oscar είναι επιτέλους εδώ! Η ταινία Hugo προηγείται με 11 υποψηφιότητες και ακολουθεί η ταινία The Artist με 10!

Best Motion Picture: 
The Artist
The Descendants 
Extremely loud and incredibly close 
The Help 
Hugo 
Midnight in Paris 
Moneyball 
The tree of life 
War horse

Ξεκινάμε με την πιο δυνατή κατηγορία, της καλύτερης ταινίας της χρονιάς! Και είναι δυνατή όχι μόνο για τη σπουδαιότητα του βραβείου της, αλλά και για τον μεγάλο ανταγωνισμό ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες! Πολλές οι καλές ταινίες φέτος, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις στις υποψηφιότητες, με τις ταινίες The Artist και  The Help να ξεχωρίζουν και τις The Descendants και Extremely loud and incredibly close να ακολουθούν!

Best Actor in leading role:
Demian Bichir (A better life)
George Clooney (The Descendants)
Jean Dujardin (The Artist)
Gary Oldman (Tinker Tailor Soldier Spy)
Brad Pitt (Moneyball)

Με  δύο εκπλήξεις (Demian Bichir, Gary Oldman) αυτή η κατηγορία που μπορεί να κάνουν τη διαφορά! Η δυνατή είσοδος του Gary Oldman για μία ταινία που αγνοήθηκε από τις Χρυσές Σφαίρες, αλλά δικαιώθηκε από τα βρετανικά βραβεία BAFTA, μπορεί να ανατρέψει τα δύο μεγάλα φαβορί, Jean Dujardin και George Clooney. O Brad Pitt και με τις δύο ταινίες που πρωταγωνιστεί υποψήφιες για καλύτερη ταινία και τον ίδιο υποψήφιο για μία από αυτές, ζει ήδη μεγάλες στιγμές!

Best Actress in leading role:
Glenn Close (Albert Nobbs)
Viola Davis (The Help)
Rooney Mara (The girl with the dragon tattoo)
Meryl Streep (The Iron Lady)
Michelle Williams (My week with Marilyn)

Μία δύσκολη χρονιά για τις κυρίες. Ίσως η κατηγορία με τη μεγαλύτερη αγωνία, αφού το αποτέλεσμα θα είναι ιστορικό για το θεσμό. Η Glenn Close, Viola Davis και Meryl Streep κονταροχτυπιούνται για το βραβείο που δίκαια αξίζει στις ερμηνείες και των τριών, με την τελευταία να αναμένει μετά από 17 υποψηφιότητες να γίνει η τέταρτη (επιτέλους!) στην ομάδα των ηθοποιών που έχουν κατακτήσει τρία Oscars (και μάλλον θα τα καταφέρει!). Από την κατηγορία λείπει το όνομα της Keira Knightley (A Dangerous Method), ίσως γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποια κατηγορία ανήκει ο ρόλος της Sabrina Spielrein (α’ ή β’ γυναικείου).

Best Actor in supporting role: 
Kenneth Branagh (My week with Marilyn) 
Jonah Hill (Moneyball) 
Nick Notle (Warrior) 
Christopher Plummer (The beginners) 
Max Von Sydow (Extremely loud and incredibly close)

Μία κατηγορία με αρκετά μεγάλα ονόματα, χωρίς όμως κάποιον να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, με εξαίρεση ίσως το όνομα του Christopher Plummer. Έκπληξη προκαλεί η απουσία της δυνατής ως και λίγο καιρό πριν υποψηφιότητας του Viggo Mortensen (A Dangerous Method).

Best Actress in supporting role:
Berenice Bejo (The Artist)
Jessica Chastain (The Help)
Melissa McCarthy (BridesMaids)
Janet McTeer (Albert Nobbs)
Octavia Spencer (The Help)

Στην κατηγορία αυτή η υποψηφιότητα της Octavia Spencer είναι τόσο δυνατή, που μόνο μία ακόμα δυνατή υποψηφιότητα, όπως αυτή της Berenice Bejo, μπορεί να την ανατρέψει.

Best Director: 
Woody Allen (Midnight in Paris)
Michel Hazanavicius (The Artist) 
Terrence Malick (The tree of life) 
Alexander Payne (The Descendants) 
Martin Scorsese (Hugo)

Εάν η ταινία The Artist με τη φοβερή δυναμική της δε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, θεωρώ ότι δικαιωματικά ο Martin Scorsese  θα είναι ο φετινός νικητής, με την καλύτερη ίσως 3D ταινία της χρονιάς. Έκπληξη προκαλεί η απουσία του Steven Spielberg (War Horse) από τις υποψηφιότητες, ενώ φαίνεται να αναγνωρίζεται η λίγο πιο καλλιτεχνική και αφαιρετική ματιά στη σκηνοθεσία του The tree of life.

Best original screenplay:
The Artist
BridesMaids
Margin Call
Midnight in Paris
A separation

Μία κατηγορία που έχει λίγο από όλα. Νοσταλγικούς μεσότιτλους, ξενόγλωσση ταινία, ελαφριά παρωδία, πέρασμα από σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα και φυσικά ένα αληθινό και όσο ποτέ επίκαιρο οικονομικό κοινωνικό δράμα.

Best adapted screenplay: 
The Descendants
Hugo
The Ides of March
Moneyball
Tinker Tailor Soldier Spy

Άλλη μία κατηγορία με μία έκπληξη που κάνει την ανατροπή! Κι ενώ το The Help ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί, απουσιάζει τελείως, και τη θέση του παίρνει η ταινία που αγνοήθηκε από τις Χρυσές Σφαίρες (Tinker Tailor Soldier Spy) και τώρα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να κερδίσει.

Best Foreign Language film:
Rundskop (Belgium)
Hearat Shulayim (Israel)
In Darkness (Poland)
Monsieur Lazhar (Canada)
A Separation (Iran)

Θεωρώ ότι η ταινία A Separation προκάλεσε αίσθηση τη φετινή χρονιά, όχι μόνο για το θέμα της αλλά και γιατί ένα τέτοιο θέμα παρουσιάζεται από τη συγκεκριμένη χώρα. Έχει κερδίσει όλα τα βραβεία ως τώρα, και δε νομίζω ότι το Oscar θα αποτελέσει εξαίρεση. (Χωρίς ελληνική υποψηφιότητα φέτος, για να μη καλομαθαίνουμε!)

Best Costume Design:
Anonymous
The Artist
Hugo
Jane Eyre
W.E.

Κατά τη γνώμη μου οι ταινίες The Artist, Hugo και Jane Eyre έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν.

Best Makeup:
Albert Nobbs
Harry Potter and the deathly Hallows: Part II
The Iron Lady

Ελάχιστες οι υποψηφιότητες φέτος, όλες δυνατές, με έκπληξη να προκαλεί η απουσία της ταινίας J. Edgar. 

Best Visual effects:
Harry Potter and the deathly Hallows: Part II
Hugo
Real Steel
Rise of the planet of apes
Transformers 3

Best original score:
The Adventures of Tin Tin
The Artist
Hugo
Tinker Tailor Soldier Spy
War Horse

Best original song:
The Muppets
Rio

Κι αν οι υποψηφιότητες για το μακιγιάζ έμοιαζαν λίγες, οι υποψηφιότητες για το καλύτερο τραγούδι είναι μόλις δύο!!! Με παιδική αύρα και οι δύο ταινίες, θα δώσουν μία χαρούμενη νότα στη βραδιά. Εύχομαι να είναι η τελευταία χρονιά που βλέπουμε ένα τόσο μικρό αριθμό υποψηφιοτήτων σ’ αυτή την κατηγορία.

Best sound mixing: 
The girl with the dragon tattoo
Hugo
Moneyball
Transformers 3
War Horse


Αυτοί είναι λοιπόν οι εκλεκτοί της Ακαδημίας για φέτος!Σε ένα μήνα θα γνωρίζουμε ποιοι θα είναι και οι νικητές στη μεγάλη βραδιά, με τον Billy Crystal στο ρόλο του παρουσιαστή! (τραγουδώντας, πιθανότατα, το σήμα κατατεθέν του ενακτήριο τραγούδι: it's a wonderful night for Oscars...Oscars...Oscars...Who will win???)

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες: imdb

*Πηγές: imdb.com

2 σχόλια:

  1. καλημέραααα...και χαρούμενο σκ... εδώ στις υποψηφιότητες των Oscar, έχω να σου δώσω ακόμη ένα βραβείο...ντύσου,στολίσου και παρέλαβέ το όποτε επιθυμείς!!!φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!!ΩΩΩ...Σε ευχαριστώ πολύ!Ανυπομονώ να το παραλάβω!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή