Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Golden Glode Awards!The winners!!!

     Όλα τα είχε η χθεσινή βραδιά: μεγάλα ονόματα, κόκκινο χαλί, αύθονη σαμπάνια, συγκίνηση, υπονοούμενα και πολύ...χρυσό! Ναι, όλα τα είχε...εκτός από εκπλήξεις!
Uggy (The Artist)
   Meryl Streep, George Clooney, Angelina Jolie, Brad Pitt, Kate Winslet, Mila Kunis, Gerard Butler, Johnny Depp, Madonna, Julianne Moore, Helen Mirren, Steven Spielberg, Martin Scorsese, Nicole  Kidman, Dustin Hoffman, Harisson Ford, Michelle Pfeiffer, Jane Fonda, Colin Firth, Antonio Banderas, Salma Hayek, Natalie Portman, Charlize Theron, Jodie Foster είναι μόνο κάποια από τα ονόματα που πέρασαν από το κόκκινο χαλί, ενώ έκπληξη προκάλεσε η απουσία των Woody Allen και Ryan Gosling. Φυσικά ο Uggy έκλεψε την παράσταση!
Octavia Spencer (The Help)
  Με τον Βρετανό παρουσιαστή λίγο μεθυσμένο και αρκετά εριστικό σε σημείο αναίδειας προς όλες τις κατευθύνσεις (γι' αυτό πληρώνεται άλλωστε, ανεβάζοντας τα νούμερα!), με τους Antonio Banderas, Madonna και Colin Firth να του απαντούν με χιούμορ (αλλά στο ίδιο ύφος) και με τους Ευρωπαίους υποψήφιους-νικητές να δίνουν έναν άλλο τόνο στην βραδιά, η τελετή απέκτησε κάποιο ενδιαφέρον.
Meryl Streep (The Iron Lady)
Στο "αγωνιστικό", τώρα, μέρος, καλύτερη ξενόγλωσση ταινία αναδείχθηκε η ταινία-φαβορί από το Ιράν, A Separation, με τον σκηνοθέτη να αποκαλεί τη χρυσή σφαίρα όσκαρ και να προκαλεί αμηχανία και γέλιο στην αίθουσα. Η Madonna (τρομάζοντας με τα υπερβολικά γυμνασμένα χέρια της) κέρδισε τη χρυσή σφαίρα καλύτερου τραγουδιού για την ταινία της W.E. Χρυσή σφαίρα καλύτερου σεναρίου για την ταινία Midnight in Paris. Καλύτερος σκηνοθέτης ο Martin Scorsese, για την καλύτερη, ίσως, οπτικά ταινία της χρονιάς, Hugo, ενώ η παράλειψη του ονόματος του Steven Spielberg από τις υποψηφιότητες "ξεπληρώθηκε", αφού κέρδισε τη χρυσή σφαίρα για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, The Adventures of Tin Tin. Η επιστροφή του Christopher Plummer φαίνεται να σαρώνει, αφού κέρδισε και τη χρυσή σφαίρα για τον Β' αντρικό ρόλο, ενώ το φαβορί για φέτος Octavia Spencer κέρδισε την αντίστοιχη χρυσή σφαίρα για το Β' γυναικείο ρόλο. Η ήρεμη δύναμη Michelle Williams ως Marilyn κατάφερε να γοητεύσει και να κερδίσει τη χρυσή σφαίρα Α' γυναικείου ρόλου σε Musical ή Comedy. Παραπονεμένη δεν έμεινε, όμως, ούτε η Kate Winslet, που ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία, αφού έφυγε με τη χρυσή σφαίρα για το ρόλο της σε Mini-movie για την τηλεόραση. Με την αύρα των παλιών ηθοποιών, ο Γάλλος ηθοποιός Jean Dujandin, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει τη χρυσή σφαίρα Α' αντρικού ρόλου σε Musical ή Comedy. Αναμενόμενη και η νίκη της "σιδηράς" κυρίας του σινεμά, Meryl Streep, σε μία αναμφισβήτητα δύσκολη κατηγορία. Η νίκη της αυτή, αν και δεν προκάλεσε έκπληξη, δημιουργεί μία ελαφρά αγωνία και υποψία ανατροπής στην αντίστοιχη κατηγορία των Oscars από τη δυναμική Viola Davis. Όχι άδικα, καθώς η ενδεχόμενη και πολυαναμενόμενη νίκη της στα Oscars θα την εντάξει αυτόματα στην τετράδα με τους ηθοποιούς που έχουν πάρει τρία Oscar. Τη Χρυσή Σφαίρα Α' αντρικού ρόλου σε δράμα κέρδισε ο George Clooney για το οικογενειακό-ανθρώπινο δράμα The Descendants. Η ίδια ταινία κατάφερε να αποσπάσει και τη χρυσή σφαίρα της καλύτερης δραματικής ταινίας, αφήνοντας πίσω την πολύ δυνατή υποψηφιότητα της ταινίας The Help. Τέλος, άλλο ένα φαβορί, η ταινία The Artist, κατάφερε να κερδίσει με σχετική ευκολία στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας σε Musical ή Comedy, ενώ το τιμητικό βραβείο φέτος για το σύνολο του έργου του το παρέλαβε ο Morgan Freeman.
    Όλα τα βραβεία μοιράστηκαν με προσοχή, καθώς οι περισσότεροι έφυγαν με χαμόγελο. Κατά την άποψη μου, η ερμηνεία της Viola Davis, όπως και αυτή της Glenn Close, άξιζαν κάποια διάκριση. Δυστυχώς, όμως, όπως και η ίδια η Meryl Streep παρατήρησε, έτυχαν σε μία χρονιά με πολλές δυνατές γυναικείες υποψηφιότητες.
    Βδομάδα ξεκούρασης, λοιπόν, για τους ηθοποιούς, καθώς στις 25/1 θα ξεκινήσει πάλι η αγωνία τους με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Oscar!

Αναλυτικά οι νικητές: http://www.imdb.com/oscars/nominations/golden-globes

*Πηγές: imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου