Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Everest (2015)!



Βασισμένη σε αληθινή ιστορία που συνέβη το 1996, η ταινία αφηγείται την περιπέτεια μίας ομάδας ορειβατών στο Έβερεστ, που κατέληξε σε τραγωδία, όταν η βίαιη και απότομη αλλαγή του καιρού τους έβαλε αντιμέτωπους με τη μεγάλη δύναμη της φύσης και τις πιθανότητες για επιβίωση.
Σε σκηνοθεσία του Baltasar Kormakur, η ταινία αφηγείται την ανάβαση και την τραγική κατάληξη των περισσότερων από μία ομάδα ορειβατών που προσπαθούσαν να φτάσουν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου στο Έβερεστ. Αντιμέτωποι με τις εξαιρετικά αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες, τα φυσικά φαινόμενα, αλλά και τους ίδιους τους τους εαυτούς, ο καθένας για τους προσωπικούς του λόγους, παλεύει για να φτάσει στην κορυφή. Κατά πόσο μπορούμε όμως να ξεπεράσουμε τα όριά μας; Να υπερβούμε τις δυνάμεις της φύσης; Να ρισκάρουμε τον εαυτό μας στην τύχη; Η κορυφή συμβολίζει κάτι διαφορετικό για τον καθένα και η ανάβαση έχει διαφορετική σημασία.
Με εντυπωσιακές εικόνες που φανερώνουν μέρος του μεγαλείου και του τεράστιου αυτού όγκου, με πολύ καλά εφέ, τόσο οπτικά όσο και ακουστικά, και με πολύ καλή φωτογραφία μας ταξιδεύει ως την κορυφή του Έβερεστ. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τόσο την συγκεκριμένη ιστορία, όσο και τον κόσμο της αναρρίχησης, ειδικά σε τόσο επικίνδυνα μέρη, με ρεαλιστικότατα και μετριοπάθεια, αλλά ταυτόχρονα να σεβαστεί να και τους χαρακτήρες. Ίσως είναι και αυτός ο λόγος που ίσως περιορίζεται ως ένα βαθμό και δεν δίνει περισσότερο χρόνο και στοιχεία για τους υπόλοιπους ρόλους.
Μία εντυπωσιακή οπτικοακουστικά περιπέτεια, που θέτει ερωτήματα τόσο για τα κίνητρα, όσο και για το κατά πόσο αξίζει το ρίσκο τελικά και με πρωταγωνιστές τους Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Emily Watson, John Hawkes, Keira Knightley, Sam Worthington, Thomas Wright, Martin Henderson, Robin Wright, Naoko Mori.

7.5/10 

 *Πηγές: imdb.com

2 σχόλια:

  1. Θα το δω οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μία ταινία με εντυπωσιακά πλάνα και εικόνα. Θα χαρώ να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!:)

      Διαγραφή