Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Black Mass (2015)!



Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Whitey Bulger, ενός από τους ισχυρότερους κακοποιούς της Βοστόνης τη δεκαετία του 1970, που συνεργάστηκε με το FBI ενάντια στους ανταγωνιστές του, για να αποκτήσει δύναμη και κάλυψη και έγινε ένας από τους δέκα περισσότερο καταζητούμενους στη λίστα του FBI.
Ο Johnny Depp για άλλη μία φορά μεταμορφώνεται και δημιουργεί μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. Με αρκετές καλές στιγμές, αλλά και χωρίς να λείπουν κάποια από τα γνωστά χαρακτηριστικά του, υποδύεται τον James Whitey Bulger, έναν από τους σημαντικότερους εγκληματίες τις δεκαετίες του 1970 και 1980, ο οποίος κατάφερε να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Βοστόνης. Συνεργάστηκε με τον παιδικό του φίλο και πράκτορα του FBI ως πληροφοριοδότης, ώστε να μειώσει τον ανταγωνισμό και να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη, κάτι που τελικά κατάφερε. Μετά από προσωπικές δραματικές στιγμές και απώλειες, γίνεται όλο και πιο κυνικός και απόμακρος. Όταν όμως το FBI δε μπορεί να καλύπτει άλλο τα εγκλήματά του, γίνεται ένας από τους δέκα περισσότερο καταζητούμενους.
Σε σκηνοθεσία του Scott Cooper και με ένα αρκετά μεγάλο καστ ηθοποιών όπως Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Kevin Bacon, Peter Sarsgaard, Jesse Plemons, Adam Scott, David Harbour. Μία ενδιαφέρουσα περιπέτεια, με αρκετές σταγόνες χιούμορ, με εικόνα και αισθητική που μας βάζει αρκετά στο κλίμα της εποχής και με αρκετά καλή φωτογραφία. Το μόνο ίσως αρνητικό στην ταινία είναι το γεγονός πως θα μπορούσε να «εκμεταλλευτεί» λίγο περισσότερο τα ονόματα του καστ, πέρα από τον Johnny Depp και τον Joel Edgerton. Θα μπορούσε ίσως να δοθεί λίγο περισσότερος χρόνος ώστε να αναπτυχθούν και λίγο περισσότερο οι υπόλοιποι χαρακτήρες ώστε να φαίνονται πιο ολοκληρωμένοι.


Trivia:

  • Ο Johnny Depp προσπάθησε αρκετές φορές να μιλήσει με τον ίδιο τον Whitey Bulger κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ταινίας αλλά εκείνος αρνήθηκε.
  • Ο Johnny Depp δήλωσε πως αυτή είναι η αγαπημένη του ταινία από όσες έχει κάνει. Μάλιστα, δήλωσε ότι παραβίασε τον κανόνα που είχε βάλει να μη βλέπει τις ταινίες του, όταν στην πρεμιέρα αυτής της ταινίας παρέμεινε στην αίθουσα μετά από την παρότρυνση του σκηνοθέτη και παρακολούθησε την ταινία.
  • Ο σκηνοθέτης προσέλαβε παλιούς συνεργάτες του Whitey Bulger ώστε να βοηθήσουν με τις παρατηρήσεις τους να γίνει πιο πιστευτός ο χαρακτήρας.
  • Η ταινία αρχικά είχε διάρκεια τρεις ώρες αλλά ο σκηνοθέτης αποφάσισε να την περιορίσει. Ένα από τα παρεπόμενα αυτού ήταν να μείνουν εκτός και οι σκηνές της Sienna Miller, παρόλο που είχαν ήδη γυριστεί.
  • Είναι η τρίτη φορά που ο Johnny Depp υποδύεται έναν εγκληματία βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
  • Πολλές από τις σκηνές με δολοφονίες γυρίστηκαν στα σημεία όπου πραγματικά συνέβησαν.
  • Κατά τη σύλληψη του το 2011, λέγεται ότι ο Whitey Bulger αρνήθηκε να γονατίσει μετά από αίτημα των αστυνομικών, επειδή φορούσε λευκό παντελόνι και δεν ήθελε να γεμίσει με λάδια από το γκαράζ.

7/10

*Πηγές: imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου