Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Nocturnal Animals (2016)!



Η Susan είναι μία γυναίκα που φαινομενικά τα έχει όλα. Παρόλα αυτά είναι δυστυχισμένη, παγιδευμένη σε έναν κόσμο που επέλεξε αλλά δεν της ταιριάζει και σε ένα γάμο που τελειώνει.  Το παρελθόν της θα ζωντανέψει και θα τη στοιχειώσει μέσα από το μυθιστόρημα του πρώην άντρα της που της το στέλνει ο ίδιος και της το αφιερώνει. Τύψεις και μνήμες  θα έρθουν στην επιφάνεια καθώς θα αντανακλώνται και θα εναλλάσσονται μέσα από τους ήρωες του μυθιστορήματος και ένα εσωτερικό ταξίδι θα ξεκινήσει.
Η δεύτερη ταινία του Tom Ford, πιο σκοτεινή, πιο βίαιη, πιο σκληρή, πιο εσωτερική και αλληγορική, με πολύ καλή φωτογραφία και πρωταγωνιστές τους Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson και Isla Fisher.
Πρόκειται για μία ιστορία μέσα σε μία άλλη ιστορία. Η Susan μοιάζει να τα έχει όλα, αλλά βασανίζεται από αϋπνία. Ο κόσμος στον οποίο ζει της μοιάζει ψεύτικος, ο γάμος της μοιάζει να έχει τελειώσει ουσιαστικά, η ίδια αρχίζει να γίνεται κάποια που δεν ήθελε ποτέ και οι τύψεις της για τις αποφάσεις της στο παρελθόν αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο έντονες. Όταν ο πρώην σύζυγός της, Edward, συγγραφέας, της στέλνει μετά από χρόνια το μυθιστόρημά του που έχει αφιερώσει σε εκείνη, όλα της τα συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια. Η Susan επηρεάζεται πολύ από την ιστορία, θεωρώντας ότι μέσω αυτής ο πρώην σύζυγός της θέλει να επικοινωνήσει μαζί της και να της στείλει ένα μήνυμα. Ταυτίζεται και αλλάζει οπτική κάθε φορά, παίρνοντας στοιχεία από κάθε χαρακτήρα.

        Καθώς ο Tony με την οικογένειά του ταξιδεύουν νύχτα οδικώς στο Texas, μέσα στην ερημιά διαπληκτίζονται με τρεις φίλους που οδηγούν μεθυσμένοι επικίνδυνα. Η κατάσταση γρήγορα θα ξεφύγει σε μία παρανοϊκή, σκοτεινή, βίαιη και θανατηφόρα νύχτα...

Μία σκοτεινή, βίαιη, συναισθηματικά φορτισμένη ταινία, αλληγορική, με πολύ καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές. Η Amy Adams με μία λιτή, εσωτερική ερμηνεία, καταφέρνει να περάσει τα συναισθήματα της ηρωίδας χωρίς υπερβολές και πολλά λόγια. Ο Jake Gyllenhaal καταφέρνει να ισορροπήσει και να μεταφέρει και τους δύο διαφορετικούς ρόλους, με την ερμηνεία του ως Tony να ξεχωρίζει. Πολύ καλή και αξιόλογη είναι και η ερμηνεία του Aaron Taylor-Johnson, αλλά και του Michael Shannon, ενώ η εξωτερική ομοιότητα των Amy Adams και Isla Fisher μοιάζει να χρησιμοποιείται εύστοχα.

*8/10

Trivia:
  • Τα έργα τέχνης που αναφέρονται στην ταινία είναι πραγματικά από διάφορους δημιουργούς.
  • Η Kim Basinger είχε αρχικά επιλεγεί για το ρόλο της μητέρας της Susan.
  • Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο με τίτλο Tony and Susan, ενώ η ταινία πήρε τον τίτλο από το μυθιστόρημα του Tony.
  • Κανένα ρούχο του Tom Ford δεν εμφανίζεται στην ταινία, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε να θεωρηθεί μέσω διαφήμισης.

*Πηγές: imdb.com, google.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου