Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

The light between oceans (2016)!



 
Ο Tom μετά τη θητεία του στον πόλεμο αποφάσισε να απομονωθεί για να βρει τις ισορροπίες του, για αυτό δέχεται τη θέση ως φύλακας του Φάρου σε ένα απομονωμένο νησί. Τα σχέδιά του αλλάζουν, όμως, όταν συναντά την Isabel. Οι δυο τους ερωτεύονται και εκείνη καταφέρνει να ξεκλειδώσει μία άλλη πλευρά του χαρακτήρα του. Στο Φάρο θα φτιάξουν το δικό τους καταφύγιο, το δικό τους παράδεισο, μακριά από όλους, και θα ζουν μία ευτυχισμένη ζωή. Δυστυχώς, όμως, παρά τις προσπάθειές τους και την τεράστια επιθυμία τους για την απόκτηση ενός παιδιού, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την θλίψη και τον πόνο τους. Όταν το Φάρο ξεβράζεται μία βάρκα με ένα μικρό κοριτσάκι, η Isabel το θεωρεί ως θείο δώρο, δένεται μαζί του και αρνείται να το αποχωριστεί. Το παιδί αυτό γίνεται το επίκεντρό τους και δίνει μία άλλη πνοή στο Φάρο. Τότε ξεκινούν και τα διλήμματα για το αν θα πρέπει να κρατήσουν τη μικρή, αλλά και αργότερα όταν θα συναντήσουν την βιολογική του μητέρα, που θρηνεί για το χαμό της κόρης της και του συζύγου της.
Η νέα ταινία του Derek Cianfrance, βασισμένη στο έργο του M. L. Stedman, με πρωταγωνιστές τους Michael Fassbender, Alicia Vikander και Rachel Weisz. Μία ενδιαφέρουσα ταινία, με εξαιρετική σκηνογραφία και φωτογραφία, αγωνία και αρκετά καλές ερμηνείες, με εκείνη της Alicia Vikander ίσως να ξεχωρίζει, ενώ στα αδύναμα σημεία  θα μπορούσε μόνο κανείς να μιλήσει για τον λίγο παραπάνω αργό ρυθμό στην ταινία από όσο ίσως θα έπρεπε. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα και ψυχογράφημα εποχής, στο οποίο βλέπουμε το συναισθηματικό ταξίδι των ηρώων και τα διλήμματα στα οποία μπαίνουν. Πόσο εύκολο είναι να παρασυρθείς από την ανάγκη και τα συναισθήματα; Πόσο δύσκολο είναι να ξεχάσεις και να συγχωρήσεις, τόσο τους άλλους, όσο και τον ίδιο σου τον εαυτό; Και πόση δύναμη μπορεί να κρύβει η αγάπη σε κάθε της μορφή;

*8/10

Trivia:
  • Η ταινία γυρίστηκε σε μία απομονωμένη περιοχή της Τασμανίας στην Αυστραλία, ενώ μεγάλο μέρος της γυρίστηκε σε ένα Φάρο στο Cape Campell, Marlborough, στη Νέα Ζηλανδία.
  • Πέντε διαφορετικά κοριτσάκια υποδύθηκαν στην ταινία τον ρόλο της Lucy-Grace στα διάφορα στάδια της ηλικίας της.
  • Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι η Alicia Vikander ουσιαστικά αυτοπροσκαλέστηκε για την ταινία.
  • Από τους πρωταγωνιστές, η Alicia Vikander και η Rachel Weisz έχουν κερδίσει το βραβείο Όσκαρ, ενώ o Michael Fassbender έχει υπάρξει υποψήφιος.
 *Πηγές: google.com, imdb.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου