Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Thor : The Dark World (2013)!



Υπόθεση: Εκμεταλλευόμενος την ευθυγράμμιση των εννέα κόσμων, ο Malekith, παλιός εχθρός της Asgard, επιστρέφει προσπαθώντας να κυριαρχήσει σε όλους τους κόσμους και να ξαναφέρει το σκοτάδι, με τη βοήθεια του Αιθέρα. Ο Thor επιστρέφει στη Γη για να ξαναβρεί την Jane και να τηρήσει την υπόσχεσή του. Μαζί επιστρέφουν στην Asgard, όπου ο Thor θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Malekith και τον στρατό τον Σκοτεινών Ξωτικών.  Στη μάχη αυτή θα χρειαστεί και έναν… απρόσμενο σύμμαχο, τον Loki!
Η Marvel ξαναχτυπά! Μετά τα γεγονότα της Νέας Υόρκης, ο Thor επιστρέφει στη Γη για να βρει την αγαπημένη του Jane. Με τον Loki κλεισμένο στα μπουντρούμια της Asgard και με τον Thor να έχει εξασφαλίσει την ειρήνη στις υπόλοιπες περιοχές, όλα μοιάζουν ήρεμα.  Πριν χιλιάδες χρόνια, ο Malekith και τα Σκοτεινά Ξωτικά προσπάθησαν χρησιμοποιώντας τον Αιθέρα, ένα σκοτεινό στοιχείο, να εξαπλώσουν το σκότος στους κόσμους και να κυριαρχήσουν, εκμεταλλευόμενοι την τότε ευθυγράμμιση των κόσμων. Ο στρατός της Asgard όμως κατάφερε να τους σταματήσει και να τους εξαφανίσει, φέρνοντας την ειρήνη. Η ευθυγράμμιση των εννέα κόσμων όμως πλησιάζει ξανά. Το γεγονός αυτό αφυπνίζει τον παλιό εχθρό της Asgard, τον Malekith, ο οποίος θα προσπαθήσει να πάρει ξανά στην κατοχή του τον Αιθέρα και μαζί με τον στρατό από τα Σκοτεινά Ξωτικά να επαναφέρει το Σκοτάδι στον κόσμο. Ο Thor για να μπορέσει να προστατέψει την Asgard και την Jane θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από τον Loki! Η εμπιστοσύνη μεταξύ τους κρέμεται από μία κλωστή καθώς το εγχείρημα είναι παράτολμο. Όσο η ευθυγράμμιση ολοκληρώνεται και τα σύνορα μεταξύ των κόσμων θολώνουν, μία θυελλώδης μάχη θα ξεσπάσει με ρίσκα και απώλειες, που θα ταξιδέψει σε όλους τους κόσμους.
Καθώς οι επιπτώσεις από τα γεγονότα της Νέας Υόρκης και τους Εκδικητές δεν έχουν ξεχαστεί ακόμα, ο Loki επιστρέφει στην Asgard ως κρατούμενος. Ο  Eric προσπαθεί να συνέλθει από την επιρροή του Tesserart στο μυαλό του, η Jane έχει μετακομίσει πλέον στο Λονδίνο (περιμένοντας την επιστροφή του Thor) μαζί με την φίλη και πιστή βοηθό της Darcy.  Ο βασιλιάς Odin, ευχαριστημένος από την αλλαγή του Thor και τα κατορθώματα που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, νιώθει έτοιμος να του παραδώσει τον θρόνο.
Πιο επικό και με πολύ περισσότερο χιούμορ από την πρώτη ταινία, το δεύτερο μέρος του Thor. Με τον Tom Hiddleston να κλέβει για άλλη μία φορά την παράσταση ως Loki, με πολλά και εντυπωσιακά εφέ, τον Thor πιο δυναμικό αλλά και πιο ανθρώπινο ταυτόχρονα και με τους αρκετά καλούς Kat Dennings και Idris Elba. Η Natalie Portman, σαφώς πιο χαλαρή και καλύτερη σε σχέση με την πρώτη ταινία, δεν ξέρω όμως δυστυχώς κατά πόσο καταφέρνει ακόμα να κερδίσει τα βλέμματα. Η προσθήκη περισσότερου χιούμορ και αυτοσαρκασμού, ειδικά μεταξύ του Thor και του Loki, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε σχέση με την πρώτη ταινία και της προσθέτει κάτι καινούργιο. Η εικόνα και τα ειδικά εφέ είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και η εναλλαγή ανάμεσα στους κόσμους κάνουν την εικόνα ακόμη πιο εντυπωσιακή.
Πιο ενδιαφέρουσα από την πρώτη ταινία Thor, τόσο σεναριακά όσο και σε εικόνα, λίγο πιο σκοτεινή και σκληρή ίσως σε κάποιες σκηνές (κάτι για το οποίο ίσως μας προδιαθέτει και ο τίτλος), αλλά διασκεδαστική και εντυπωσιακή περιπέτεια.






 
 
 
  













Trivia:
  • Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων χρησιμοποιήθηκε μία ράμπα ώστε να μπορέσει η Natalie Portman και ο Chris Hemsworth να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο λόγω της διαφοράς ύψους τους.
  • Η σκηνή με τη κρεμάστρα προέκυψε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος μετά από ένα αστείο που έκαναν στο διάλειμμα.
  • Κατασκευάστηκαν 30 διαφορετικά σφυριά από διαφορετικά υλικά και βάρος για τις ανάγκες της κάθε σκηνής. Από αυτά τα πέντε χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο στην ταινία.
  • Ως τόπος γυρισμάτων του Σκοτεινού κόσμου χρησιμοποιήθηκε η Ισλανδία, λόγω των ηφαιστείων και των τοπίων. Svartalfheim στην αρχαία διάλεκτο των Ισλανδών σημαίνει μαύρος κόσμος ξωτικών.
  • Η ταινία γυρίστηκε με το όνομα Thursday Mourning (συνηθίζεται στις ταινίες να γυρίζονται με μυστικό όνομα στην αρχή της παραγωγής). Ονομάστηκε έτσι συμβολικά επειδή Thursday-Thors day.
  • Είναι η τελευταία ταινία του Don Payne.
  • Τα γυρίσματα στο Stonehenge αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δύσκολα, τόσο για την απόκτηση της άδειας γυρίσματος όσο και για το ότι τα γυρίσματα έπρεπε να γίνουν σε ώρες που η περιοχή είναι κλειστή για το κοινό. Οπότε είχαν μόλις τρεις ώρες στη διάθεσή τους το πρωί.
  • Η Jaimie Alexander είχε μία σοβαρή πτώση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Λονδίνο που την ανάγκασε να μείνει ένα μήνα εκτός γυρισμάτων.
  • Αρχικά η σκηνοθεσία είχε προσφερθεί στην Patty Jenkins, η οποία τελικά αποχώρησε λόγω καλλιτεχνικών διαφορών. Η Natalie Portman αντέδρασε κι εκείνη θέλοντας να αποχωρήσει, όμως τελικά επέστρεψε εξαιτίας των όρων του συμβολαίου. Τελικά τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι Alan Taylor και James Gunn.
  • Χρειαζόταν έξι ώρες για την ολοκλήρωση του μακιγιάζ του Malekith.
  • Το εισαγωγικό μέρος γυρίστηκε σε live-action και CGI εξαιτίας των κουστουμιών.

 *Πηγές: imdb.com

4 σχόλια:

  1. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η ταινία, την βάζω στα υπόψιν!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι εντυπωσιακή ως εικόνα και οι στιγμές χιούμορ την κάνουν ευχάριστη κατά τη γνώμη μου. Καλό μεσημέρι και σε σένα!:)

      Διαγραφή
  2. την ειδα αν και δεν ειμαι φαν του είδους ,αλλά για χάρη του γιου μου.....μου άρεσε ,δεν βαρεθηκα και μη φυγετε οταν πέσουν οι τιτλοι τελους! έχει και μια εκπληξουλα μετα....
    καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι! Η Marvel "παίζει" με τις ταινίες μεταξύ τους συνδέοντάς τες με κάποιο τρόπο για ακόμα μία φορα!
      Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο! Καλό μήνα!

      Διαγραφή