Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο Philip Seymour Hoffman!



Νεκρός βρέθηκε χθες (2 Φεβρουαρίου 2014) ο διάσημος ηθοποιός Philip Seymour Hoffman. Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός εξαιτίας υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη από τον φίλο του David Bar Katz.
Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 23 Ιουλίου του 1967. Ξεκίνησε επίσημα την καριέρα του ως ηθοποιός με τη συμμετοχή του στη σειρά Law and Order το 1991. Από τότε ένας σπουδαίος δρόμος άνοιξε για εκείνον, με μία πλούσια φιλμογραφία και συμμετοχές σε ταινίες όπως Scent of a woman, When a man loves a woman, Twister, Boogie Nights, Magnolia, The talented Mr. Ripley, Almost Famous, Love Liza, Punch-Drunk love, Red Dragon, 25 th Hour, Gold Mountain, Along came Polly, The Savages, Before the devil knows you’re dead, Mission Impossible 3, Mary and Max, The boat that rocked, Jack goes boating, The Ides of March, Moneyball, The late quartet, Hunger Games: Catching Fire, A most wanted man. Με ιδιαίτερες ερμηνείες στις ταινίες  Doubt, Charlie Wilsons War και The Master για τις οποίες απέσπασε και υποψηφιότητες για Oscar, ενώ κατάφερε να το κερδίσει για την ταινία Truman Capote. Έντονη ήταν η παρουσία του και στο θέατρο, αποσπώντας τρία βραβεία Tony.
Δε δίσταζε να αλλάζει την εμφάνισή του, να μεταμορφώνεται, εσωτερικά και εξωτερικά, για τον κάθε ρόλο. Μπορούσε να μεταπλάθεται και να περνά από την κωμωδία στο δράμα. Ένας από τους ηθοποιούς με ισχυρή παρουσία και ερμηνείες που κατάφερναν να κλέψουν τα βλέμματα ακόμη και σε δεύτερους ρόλους. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα και έχει μία εντυπωσιακή φιλμογραφία με μεγάλη ποικιλία ρόλων. Είχε καταφέρει να αποσπάσει έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό βραβείων για τη δουλειά του και να θεωρείται ένας από τους σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του.
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είχε σχέση με την Mimi ODonnell, με την οποία είχε αποκτήσει τρία παιδιά.
Σε συνέντευξή του το 2006 στην εκπομπή 60 Minutes είχε παραδεχθεί ότι είχε υποφέρει από εθισμό σε αλκοόλ και ναρκωτικά μετά το κολέγιο και είχε καταφέρει να απεξαρτηθεί στα 22 του χρόνια. Δυστυχώς, χθες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών.


  

 

 *Πηγές: imdb.com, wikipedia.org

2 σχόλια: