Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Sherlock Holmes: A game of shadows! (2011)


Υπόθεση: Ο Sherlock Holmes είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο… ως τώρα! Ο εγκληματικά δαιμόνιος καθηγητής James Moriarty προκαλεί τον Sherlock Holmes σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του, Dr. John Watson, και τη γυναικεία παρουσία μιας τσιγγάνας χαρτορίχτρας, της Madam Simza Heron, ο Sherlock Holmes θα κυνηγήσει και θα προσπαθήσει να αποτρέψει τα σατανικά σχέδια του καθηγητή!


Ένα παιχνίδι σκιών ή μάλλον ένα παιχνίδι ευφυΐας! Μοιάζει με μία παρτίδα σκάκι ανάμεσα στους δύο άντρες, με στρατηγική, προσχεδιασμένες κινήσεις, παγίδες και … προσωπικές διαφορές! Ο καθηγητής, που στην πρώτη ταινία βλέπουμε μόνο τη σκιά του, προκαλεί πνευματικά τον Sherlock Holmes και κάτι που ξεκινά ως καθαρά επαγγελματικό καταλήγει σε προσωπική βεντέτα. Η σχέση του Sherlock Holmes και του Dr.  Watson δοκιμάζεται μετά το γάμο του δεύτερου και εδραιώνεται. Με σίγουρα καλύτερη πλοκή από την πρώτη, τη γνωστή σκηνοθετική ματιά του Guy Ritchie, πολλά slow (very slow!) motion πλάνα και με… εκατομμύρια σφαίρες! Η εξωστρεφής ερμηνεία του Robert Downey Jr. κλέβει για άλλη μια φορά την παράσταση, επισκιάζοντας ακόμα και καλές προσπάθειες, όπως αυτή του Jude Law. Το κωμικό στοιχείο ισορροπεί με τη δράση και η φωτογραφία είναι πάρα πολύ καλή. Η ταινία, αν και αναμενόμενη και κάπως υπερβολική σε κάποια σημεία, κερδίζει τους λάτρεις του είδους και διασκεδάζει όσους θέλουν να δουν μία ευχάριστη περιπέτεια, κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν οι δημιουργοί, καθώς η ταινία αφήνει σαφές υπονοούμενο και για ένα τρίτο μέρος!

5 σχόλια:

  1. επέτρεψε μου να σου δώσω αυτό το βραβείο!!!!!για τις άρτιες κριτικές σου!!!! http://gastromageies.blogspot.com/2012/01/blog-post_2622.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ!Δεν έχω λόγια!Εύχομαι η έμπνευση και το ταλέντο σου να δίνουν πάντα νόστιμες δημιουργίες και να αναγνωριστούν ακόμα περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!Σε ευχαριστώ πολύ!!!Εύχομαι να σου αρέσει!

      Διαγραφή