Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Oscars 2014! Η βραδιά και οι νικητές των Oscars 2014!




Alright, alright, alright!!! Αυτό ήταν λοιπόν! Η 86η απονομή των βραβείων Oscars αποτελεί πλέον παρελθόν! Με μεγάλους νικητές της βραδιάς το Gravity και το 12 years a slave. Τίποτα δε φαίνεται να «κράτησε» το Gravity, καθώς έφυγε με επτά βραβεία (best director, original score, editing, cinematography, sound editing, sound mixing και visual effects), ενώ ακολουθεί το 12 years a slave με τρία (best picture of the year, adapted screenplay, actress in a supporting role) και το Dollars Buyers Club (actor in a leading role, actor in a supporting role, make up). Ακολουθούν με δύο βραβεία το Frozen (best animation, best song) και το The Great Gatsby (costume, production design).

Με τη βραδιά να κρατά πάνω από 3,5 ώρες (κάτι το οποίο σχολίασε και η παρουσιάστρια), τα χρυσά αγαλματίδια μοιράστηκαν φέτος χωρίς εκπλήξεις, καθώς τα μεγάλα φαβορί στάθηκαν ακλόνητα. Η βραδιά ξεκίνησε δυναμικά, με τον αστείο και πετυχημένα περιπαικτικό μονόλογο της οικοδέσποινας της βραδιάς Ellen DeGeneres. Αστειεύτηκε για τον καιρό, ενώ δε δίστασε να πειράξει τους παρευρισκομένους. Λίγο αργότερα κατέβηκε κοντά τους, μοίρασε πίτσες, ζητώντας μετά χρήματα για να πληρώσει το delivery, ντύθηκε νεράιδα και έδωσε ξυστό στον Bradley Cooper μετά την ήττα του. Από τους υπόλοιπους που ανέβηκαν στη σκηνή για να παρουσιάσουν, στιγμές γέλιου χάρισαν οι Kevin Spacey, Jim Carrey, Jamie Foxx, Amy Adams και Whoopi Goldberg. Μουσικά η βραδιά ήταν γεμάτη και ξεκίνησε δυναμικά με το τραγούδι Happy από την ταινία Despicable Me 2, που έκανε την Lupita, τη Meryl και την Amy να χορέψουν μαζί με τον τραγουδιστή και ξεσήκωσε την αίθουσα. Το ίδιο συνέβη κι όταν στη σκηνή ανέβηκαν οι U2, αλλά και με το τραγούδι Wind beneath my wings μετά το συγκινητικό βίντεο In Memoriam. Στην τελετή ακούστηκε για μία ακόμη φορά το τραγούδι Somewhere over the rainbow, αυτή τη φορά από τη φωνή της Pink που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή των βραβείων, φορώντας ένα φόρεμα εμπνευσμένο από τα γοβάκια της Dorothy από την ταινία The Wizard of Oz. Η Liza Minnelli και τα αδέρφια της ήταν εκεί για να τιμήσουν το αφιέρωμα στην ταινία Wizard of Oz που πρωταγωνιστούσε η μητέρα τους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η αίθουσα σηκώθηκε όρθια για να χειροκροτήσει, καθώς συνέβη πάνω από πέντε φορές.

Στους νικητές της βραδιάς τώρα, ο Jared Leto κέρδισε το βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου, αναφερόμενος στα άτομα που πάσχουν από Aids, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Η Lupita Nyongo παρέλαβε το βραβείο της για το δεύτερο γυναικείο ρόλο εμφανώς συγκινημένη και με χειροκροτήματα από την αίθουσα. Η Cate Blanchett κέρδισε το βραβείο για τον πρώτο γυναικείο ρόλο, λέγοντας τα καλύτερα για τις συνυποψήφιές της, ευχαριστώντας θερμά τον Woody Allen και λέγοντας πως οι «γυναικείες» ταινίες (οι ταινίες με γυναικείο κεντρικό χαρακτήρα) τελικά ενδιαφέρουν το κοινό και είναι επικερδείς. Ο Matthew McConaughey έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο με το δικό του τρόπο και δεν παρέλειψε να κλείσει το λόγο του με την φράση του που έγινε το σλόγκαν των φετινών βραβείων… alright, alright, alright! Ο Alfonso Cuaron κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και ευχαρίστησε με τα άπταιστα ισπαγγλικά του, κάνοντας την αίθουσα να γελάσει. Ο Spike Jonze κέρδισε το βραβείο για το πρωτότυπο σενάριο της ταινίας Her, ενώ η ταινία The Great Beauty κέρδισε το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Καλύτερο documentary για φέτος η ταινία 20 feet from stardom, τις εντυπώσεις όμως έκλεψε η Darlene Love όταν άρχισε να τραγουδά κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της. Ο Steve McQueen ανέβηκε στη σκηνή και παρέλαβε το Oscar καλύτερης ταινίας της χρονιάς για το 12 years a slave χοροπηδώντας στην κυριολεξία από τη χαρά του. Ένας ακόμη από τους λόγους που ξεχώρισαν ήταν και εκείνος του ζεύγους Lopez όταν παρέλαβε με χιούμορ το βραβείο καλύτερου τραγουδιού για την ταινία Frozen, ενώ ο δημιουργός της ταινίας Mr. Hublot, που κέρδισε στην κατηγορία καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, δε μπορούσε να κρύψει την ταραχή του, καθώς τα χέρια του έτρεμαν κρατώντας το χαρτί με τον ευχαριστήριο λόγο του.

Από τα όχι και τόσο πετυχημένα σημεία της βραδιάς υπήρξαν οι ίσως μεγαλύτεροι σε διάρκεια από όσο θα έπρεπε ευχαριστήριοι λόγοι, που έκαναν την βραδιά να ξεπεράσει σε διάρκεια τις 3,5 ώρες! Φέτος η Ακαδημία έμοιαζε να αφήνει απλόχερα αρκετό χώρο στους νικητές. Αυτό επίσης που ίσως θα έπρεπε να ήταν λίγο διαφορετικό θα μπορούσε να είναι και το φετινό σκηνικό-σκηνή των βραβείων καθώς σε αρκετές στιγμές οι νικητές ή οι παρουσιαστές «χάνονταν» μέσα σε αυτό. Τέλος ένα ακόμη σημείο που δημιούργησε πρόβλημα ήταν μάλλον το autocue το οποίο αρκετές φορές καθυστερούσε να προχωρήσει με αποτέλεσμα οι ομιλητές να μιλούν αργά ή τα χάνουν τα λόγια τους κάνοντας σαρδάμ. Πίσω δεν πάει όμως και ο υπεύθυνος για τα μικρόφωνα καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα άνοιγε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε ή τα έκλεινε καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να ακούγονται και σχόλια των ομιλητών.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές ήταν όταν η Ellen DeGeneres κατέβηκε στο κοινό και ζήτησε από αρκετούς παρευρισκόμενους να βγάλουν μία φωτογραφία όλοι μαζί, με σκοπό να την ανεβάσει στο twitter και να σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων retweet, πράγμα το οποίο και κατάφεραν μόλις μέσα σε μισή ώρα, αποδεικνύοντας τη δύναμη των κοινωνικών δικτύων και κάνοντάς την το διασημότερο «selfie» μέχρι σήμερα!

Τα βλέμματα δεν έκλεψαν μόνο πάνω στη σκηνή, αλλά και περπατώντας στο κόκκινο χαλί! Λίγο πριν αρχίσει η βραδιά, χιουμοριστική ήταν η παρέμβαση του Jimmy Kimmel στο κόκκινο χαλί, σχολιάζοντας τα κακοπροαίρετα σχόλια των τηλεθεατών για τους αστέρες του Hollywood. Η Jennifer Lawrence κατάφερε ξανά να βρεθεί στο επίκεντρο καθώς σκόνταψε λίγο μετά την άφιξή της στο κόκκινο χαλί, θυμίζοντας την περσινή της ατυχία. Θα ακολουθήσει ανάρτηση αφιερωμένη στις εμφανίσεις που έκλεψαν τα βλέμματα στο κόκκινο χαλί!



*Πηγές: imdb.com, youtube.com
*Δείτε ακόμη: Oscars and Vanity Fair Red Carpet 2014- Krouela's View!

4 σχόλια:

  1. Μπράβο στους νικητές αλλά πιο πολλά μπράβο σε σένα που μας έγραψες αναλυτικά τα πάντα για τη βραδιά αυτή! Περιμένω την επόμενη ανάρτηση σου με τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί! Καλό απόγευμα Κ.Δευτέρας^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aναμενόμενο ότι το Gravity θα σάρωνε τα Οσκαρ, αν και εμένα λίγο με κούρασε αυτή η ταινία.
    Εξαιρετική η ανάρτησή σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο για την αναρτηση σου χαιρομαι και εγω αυτό εκανα χτες εβλεπα τα οσκαρ ο μακονεχι εξελισσεταιι σε φοβερο ηθοποιο καλημ΄ρα στους σινεφιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως δεν είχαμε εκπλήξεις και όντως κούρασε με τη διάρκειά της η τελετή. Πολύ καλή η κάλυψη των γεγονότων της βραδιάς.Μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν η συγκεκριμένη: http://ind.pn/1fEeoBW! (Και θέλουν να μας πουν από το BBC ότι πρέπει να περιμένουμε 2 χρόνια για την 4η σεζόν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή