Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

The Wolf of Wall Street (2013)!



Λεφτά, λεφτά, λεφτά… γυναίκες και ναρκωτικά!!! Η νέα ταινία του Martin Scorsese με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Jordan Belfort.
Ο Leonardo DiCaprio για άλλη μία φορά δείχνει πόσο έχει απελευθερωθεί μπροστά στην κάμερα και δε φοβάται να εκτεθεί. Σε μία εξωστρεφή και δυναμική ερμηνεία, με όσες δόσεις χιούμορ χρειάζεται. Αξιόλογη είναι και η παρουσία των δεύτερων ρόλων, με αυτούς των Matthew McConaughey, Jonah Hill, Margot Robbie και Jean Dujardin να ξεχωρίζουν.
Η ταινία, αν και τρίωρη (και χωρίς τίτλους αρχής!), έχει μία πολύ καλή, χιουμοριστική και γρήγορη σκηνοθεσία, χωρίς να λείπουν οι (αρκετές) σκληρές σκηνές, αλλά και πληθώρα γυμνών σκηνών. Αν και καλύπτουν μικρό μέρος της ταινίας, πολύ καλού επιπέδου είναι και τα οπτικά εφέ. Οι εικόνες και τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα, και ο τρόπος με τον οποίο κινείται η κάμερα βοηθά ακόμη περισσότερο σε αυτό. Παρόλα αυτά, η διάρκεια της ταινίας θα μπορούσε να είναι λίγο μικρότερη καθώς στο τέλος αρχίζει λίγο να κουράζει. Πρόκειται για μία μεγάλη και πλούσια παραγωγή, με πολύ ενδιαφέρουσες ερμηνείες και τον Leonardo DiCaprio να κυριαρχεί στην οθόνη. Το γεγονός ότι πρόκειται για πραγματική ιστορία, και μάλιστα του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος, την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Πολύ καλή είναι και η μουσική, αλλά και τα κοστούμια της ταινίας.
Στο σύνολό της πρόκειται για μία διασκεδαστική ταινία, που ξεχωρίζει για τις γρήγορες και γεμάτες εικόνες της, την γεμάτη ενέργεια και ορμητική ερμηνεία του Leonardo DiCaprio, ενώ στα αρνητικά (που όμως δεν αφαιρούν πολλά από την ταινία) είναι η μεγάλη διάρκεια και οι σκληρές σκηνές σε κάποια σημεία.

 



















Trivia:

  • Ο πραγματικός Jordan Belfort εμφανίζεται στην τελευταία σκηνή της ταινίας, παρουσιάζοντας τον Leonardo DiCaprio.
  • Οι ηθοποιοί στις σκηνές των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν βιταμίνη Β σε σκόνη.
  • Η σκηνή του Matthew McConaughey και του Leonardo DiCaprio στο εστιατόριο και ειδικότερα το μουρμούρισμα που κάνουν χτυπώντας το στήθος τους, πρόκειται για ένα είδος άσκησης-προθέρμανσης που έκανε ο Matthew McConaughey πριν ξεκινήσουν το γύρισμα της σκηνής. Όταν ο Leonardo DiCaprio το είδε, τον παρότρυνε να το επαναλάβει και στη σκηνή.
  • Ο πραγματικός Jordan Belfort βοήθησε στην προετοιμασία του Leonardo DiCaprio για το ρόλο, δίνοντάς του πληροφορίες για την συμπεριφορά του τότε και την επίδραση που είχαν τα χάπια πάνω του.
  • Στη σκηνή του καυγά, η Margot Robbie χαστούκισε πιο δυνατά από το αναμενόμενο τον Leonardo DiCaprio με αποτέλεσμα εκείνος να φωνάξει δυνατά Fyou και ακολούθησε μία στιγμή σιωπής. Η Margot Robbie απομακρύνθηκε γιατί ντράπηκε αλλά ο Leonardo DiCaprio την πλησίασε και της ζήτησε να τον χτυπήσει ακόμη πιο δυνατά ώστε να δείχνει το ίδιο φυσικό στη σκηνή.
  • Ο πραγματικός Mark Hanna που υποδύεται ο Matthew McConaughey δήλωσε ότι στη συνέχεια αγόρασε το 25% της εταιρείας του Belfort και εργάστηκε άλλα δύο χρόνια μαζί του, κάτι που δεν παρουσιάζεται στην ταινία.
  • Κατά τη διάρκεια της σκηνής του φιλιού του Leonardo DiCaprio και της Joanna Lumley, εκείνος ήταν τόσο νευρικός που χρειάστηκαν 27 λήψεις για αυτή τη σκηνή.
  • Στο καστ περιλαμβάνονται και τρεις γνωστοί σκηνοθέτες: Spike Jonze, Rob Reiner, Jon Favreau.
  • Είναι η πέμπτη κινηματογραφική συνεργασία του Leonardo DiCaprio και του Martin Scorsese.
  • Ο Leonardo DiCaprio ήθελε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να παίξει το συγκεκριμένο ρόλο.
  • Τα ονόματα που αναγράφονται στη λίστα γάμου που δίνει στο FBI είναι τα πραγματικά ονόματα ανθρώπων που δούλεψαν για την ταινία.
  • Ο Martin Scorsese δήλωσε ότι δεν γνώρισε τον  Jordan Belfort, παρόλα αυτά εκείνος βρισκόταν αρκετές φορές στα γυρίσματα.
  • Ο Steven Spielberg σε μία τυχαία επίσκεψή του επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και πέρασε μία ολόκληρη μέρα στο πλατό.
  • Στη σκηνή με το χρυσόψαρο, παρόλο που ο Jonah Hill ήθελε να το φάει για να δείχνει πιο αληθινό, στην πραγματικότητα το έβαζε στο στόμα του για μόλις τρία δευτερόλεπτα και μετά τοποθετούταν πάλι στο νερό.
  • Η Julie Andrews ήταν υποψήφια για το ρόλο της θείας.
  • Στη σκηνή του πάρτι ο Jonah Hill χρησιμοποίησε προσθετικά μέλη.
  • Η φωνή του πρώτου πελάτη, John, με τον οποίο μιλά στο τηλέφωνο ο Leonardo DiCaprio, είναι η φωνή του Martin Scorsese.

 *Πηγές: imdb.com
 *Δείτε ακόμη: The Wolf of Wall Street-Krouela's view

 

2 σχόλια:

  1. Απολαμβάνω πολύ τις πληροφορίες που μας δίνεις σε κάθε ταινία! Πολλές φορές περισσότερο από την υπόθεση της ίδιας της ταινίας! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν τα trivia!:)

      Διαγραφή