Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Captain America 2: The Winter Soldier (2014)!



Λίγο από όλα μοιάζει να έχει η καινούργια ταινία της Marvel, Captain America 2: The Winters Soldier. Αρκετοί γνωστοί ήρωες επιστρέφουν στο πλευρό του Captain America, ενώ νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους.
Μετά τα  επεισόδια της Νέας Υόρκης (όπως παρουσιάζονται στην ταινία Avengers) πολλά έχουν αλλάξει στην S.H.I.E.L.D καθώς συνειδητοποιούν πως τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι αρκετά σε μία ενδεχόμενη επίθεση. Έτσι κατασκευάζεται ένα σύστημα το οποίο θα αναλύει το παρελθόν και το προφίλ κάθε ανθρώπου και θα υπολογίζει κατά πόσο αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ή να γίνει ενδεχόμενος εχθρός και θα τον εξαφανίζει. Ποντάροντας στην ανάγκη για προστασία και ασφάλεια, το πρόγραμμα είναι έτοιμο να εφαρμοστεί με αρχικούς στόχους περίπου είκοσι εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Captain America είναι αντίθετος με αυτό το πρόγραμμα καθώς το θεωρεί παραβίαση των ελευθεριών. Παράλληλα ένας νέος εχθρός εμφανίζεται, ο Στρατιώτης του Χειμώνα (Sebastian Stan), ο οποίος έχει βάλει ως στόχο τον Nick Fury. O Nick Fury (Samuel L. Jackson) αρχίζει να υποψιάζεται πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με το σύστημα και την οργάνωση της S.H.I.E.L.D. και προσπαθεί να μάθει τι κρύβεται. Και όλα αυτά υπό την επίβλεψη του αρχηγού Alexander Pierce, που έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο.
Ο Captain America (Chris Evans), μαζί με τη βοήθεια της Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) και του Sam Wilson (Anthony Mackie), θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Στρατιώτη του Χειμώνα και θα πρέπει να προστατέψουν την S.H.I.E.L.D. από τον ίδιο της τον εαυτό. Η εμπιστοσύνη τίθεται υπό αμφισβήτηση, οι φιλίες δοκιμάζονται και νέα δεδομένα θα προκύψουν.
Η ταινία έχει την ποιότητα των ειδικών εφέ και της εικόνας της Marvel, η οποία τα τελευταία χρόνια μοιάζει να κυριαρχεί στο είδος. Αυτή τη φορά, προσπαθεί όσο περισσότερο να περιορίσει τα ειδικά εφέ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει πληθώρα μέσα στην ταινία και σε υψηλή ποιότητα) και να δώσει λίγο παραπάνω έμφαση στην ιστορία. Όλα είναι υπό αμφισβήτηση και όλοι δοκιμάζονται. Η εμπιστοσύνη και οι σχέσεις μεταξύ των ηρώων είναι εύθραυστες. Προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερη ένταση, δράμα και σασπένς, αν και η αλήθεια είναι πως όποιος γνωρίζει λίγα παραπάνω για την επερχόμενη ταινία των Avengers 2, χάνει λίγο από αυτή την αγωνία. Πολλά πράγματα αλλάζουν σε αυτή την ταινία, ή τουλάχιστον έτσι μοιάζουν, δημιουργώντας την αγωνία για τη συνέχεια. Ο Robert Redford μπαίνει στην παρέα της Marvel με έναν μικρό αλλά πολύ ουσιαστικό ρόλο, ενώ ο Anthony Mackie φαίνεται να ταιριάζει αμέσως με την ομάδα. Μία νέα είσοδος ακόμη που εκπλήσσει είναι αυτή της Emily VanCamp (“Revenge”). Στην ταινία επιστρέφει και η παλιά γνώριμη Cobie Smulders, ενώ μικρή εμφάνιση κάνει και ο Toby Jones. Η σκηνοθεσία είναι των Anthony και Joe Russo.
Η ταινία κινείται στο πνεύμα και την αισθητική της Marvel, με αρκετές εντυπωσιακές σκηνές και ειδικά εφέ. Η Natasha Romanoff, για άλλη μία φορά εντυπωσιακή, είναι εκείνη που δίνει περισσότερο ρυθμό και “ένταση” στην ταινία κατά τη γνώμη μου, ιδιαίτερα αυτή τη φορά που οι υπόλοιποι ήρωες απουσιάζουν. Το μόνο ίσως αρνητικό της ταινίας είναι η έλλειψη χιούμορ στο επίπεδο κι στο βαθμό που υπήρχε στις προηγούμενες ταινίες. Κατά τα άλλα, είναι μία ταινία στην αισθητική και την ποιότητα της Marvel, που σίγουρα θα αρέσει στους λάτρεις του είδους (και όχι μόνο). Όποιος παρακολουθεί τις σειρές αυτών των ταινιών, θα βρει αρκετά στοιχεία στην ταινία που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει τις αλλαγές που ίσως προκύψουν στην συνέχεια (αν και είμαι σίγουρη πως η Marvel θα έχει φροντίσει και για τους νέους θεατές), ενώ κάποια στοιχεία δίνει ξανά και οι post credit scenes.

 

Trivia:

  • Η μηχανή του Falcon αναγράφεται το όνομα της εταιρίας Stark.
  • Είναι η πρώτη ταινία στην οποία βλέπουμε το καλυμμένο μάτι του Nick Fury.
  • Στην ταινία χορηγία θα πρέπει να έχει η Chevrolet!
  • Το μενταγιόν που φορά στην ταινία η Natasha Romanoff είναι μία αναφορά στον Hawkeye.
  • Στο ερώτημα που προκύπτει όταν κάποιος δει την ταινία, για ποιο λόγο κανείς από τους άλλους ήρωες δεν κλήθηκε για να βοηθήσει την S.H.I.E.L.D., τον Captain America και την Black Widow, η απάντηση των συγγραφέων ήταν ότι όλη η ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε τρεις μέρες και οι χαρακτήρες δεν ένιωσαν την ανάγκη να το κάνουν… (όχι πολύ πειστική θεωρία κατά τη γνώμη μου)
  •  Φαίνεται πως η λίστα στην οποία γράφει ο Captain America πράγματα που πρέπει να μάθει για τον σύγχρονο κόσμο αλλάζει από χώρα σε χώρα προβολής.
  • Ο Robert Redford δήλωσε πως ήθελε να υποδυθεί το ρόλο γιατί τα εγγόνια του είναι θαυμαστές των ταινιών της Marvel.
  • Οι δημιουργεί παρουσιάζουν τον Στρατιώτη του Χειμώνα ως αντίστροφη εικόνα του Captain America.
  • Σε μία σκηνή φαίνεται ο Stark Tower που πλέον έχει στην κορυφή το σήμα των Avengers.
  • Όταν το λογισμικό επιλέγει τους στόχους ένα από τα ονόματα που εμφανίζονται είναι και του Tony Stark/Iron Man.
  • Αρκετούς από τους διαλόγους που έχουν μεταξύ τους ο Chris Evans και η Scarlett Johansson λέγεται ότι τους έγραψαν οι ίδιοι.
 *Πηγές: imdb.com

3 σχόλια:

  1. Να σου πω την αλήθεια δεν είμαι ιδιαίτερα φαν των ταινιών αυτού του είδους.
    Ο γιος μου όμως δεν υπάρχει περίπτωση να την χάσει!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μία εντυπωσιακή ταινία με το γνωστό ύφος και τα εφέ της Marvel! Ελπίζω να του αρέσει! Καλό απόγευμα!:)

      Διαγραφή
  2. Εγώ πάλι που έχω κολλήσει στην εφηβεία τρελαίνομαι! Φαντάσου πως ως κοριτσάκι αγόραζα όλα τα κόμικ που αφορούσαν τους σούπερ ήρωες αντί για τα κλασσικά ρομάντζα που διάβαζαν τα άλλα κορίτσια. Μου έμεινε ακόμα το κουσούρι φαντάζομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή