Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

By the Sea (2015)!



Η δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστές τον Brad Pitt και την Angelina Jolie, σε σενάριο και σκηνοθεσία της ίδιας.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η Vanessa, μία πρώην χορεύτρια, και ο Roland, ένας αποτυχημένος συγγραφέας, παντρεμένοι, αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Γαλλία για να έρθουν πιο κοντά και να σώσουν τη σχέση τους.
Ο Roland είναι ένας συγγραφέας που παλεύει με το αλκοόλ και να βρει την έμπνευσή του μέσα από το Μεσογειακό τοπίο αλλά και τις ιστορίες του μπάρμαν στο τοπικό μπαρ.  Αγαπάει τη γυναίκα του και προσπαθεί να βρει τρόπο να επικοινωνήσει μαζί της και να ξαναφτιάξει τη σχέση τους. Η Vanessa έχει κλειστεί στον εαυτό της μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και προσπαθεί να ξαναβρεί τις ισορροπίες και τον εαυτό της.
Τα πράγματα περιπλέκονται όταν στο διπλανό δωμάτιο έρχεται ένα νιόπαντρο νέο και ευτυχισμένο ζευγάρι. Η Vanessa και ο Ronald αρχίζουν να το παρακολουθούν από μία τρύπα που υπάρχει στον ενδιάμεσο τοίχο τους. Τους θυμίζει όλα αυτά που είχανε και όλα αυτά που δε μπορούν να έχουν, γεγονός που τους οδηγεί σε ακραίες κινήσεις.
Η Angelina Jolie φαίνεται να νιώθει την ανάγκη να γράψει μία πιο προσωπική ιστορία. Τοποθετημένο σε ένα ειδυλλιακό τοπίο της Μάλτας και με στυλ που ταιριάζει με την ατμόσφαιρα της εποχής, η Angelina Jolie προσπαθεί να κάνει μία ταινία με περισσότερο καλλιτεχνικό ύφος, αλλά και επιρροές από αντίστοιχες ταινίες της εποχής. Παρόλα αυτά, ο σκηνοθετικός ρυθμός είναι αρκετά αργός και το σενάριο θα μπορούσε να στηριχτεί περισσότερο. Ίσως είναι λίγο δύσκολο όταν κάποιος γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, να μπορέσει να έχει και την απαραίτητη αντικειμενικότητα. Το ηλιόλουστο τοπίο και η χημεία των δύο πρωταγωνιστών είναι ίσως τα δυνατά σημεία της ταινίας. Η φωτογραφία της ταινίας είναι πολύ καλή, το ίδιο και η εικόνα και η αισθητική, που όμως δε φτάνουν για να καλύψουν τις υπόλοιπες αδυναμίες.

 *3,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου