Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Saving Mr. Banks (2013)!



Η Disney αγαπά τον «εαυτό» της και ιδιαίτερα το παρελθόν της, κάτι που φροντίζει να δείξει σε κάθε ευκαιρία. Έτσι, μία καλή ευκαιρία, λοιπόν, είναι αυτό το ταξίδι στο παρελθόν και στο παρασκήνιο μιας από τις πιο αγαπημένες και γνωστές ταινίες της, την Marry Poppins. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, παρακολουθούμε την οργάνωση και τη δημιουργία της ταινίας, αλλά και τον αγώνα του Walt Disney να κερδίσει την συγκατάθεση της ιδιαίτερης δημιουργού και συγγραφέα της Marry Poppins, P. L. Travers.
Η Emma Thompson σε μία ερμηνεία με ωραίες εναλλαγές κωμικών και συγκινητικών στιγμών, και με έναν Tom Hanks, σε έναν ιδιαίτερο ρόλο, αυτόν του Walt Disney, να προσφέρει μια γλυκιά και νοσταλγική ερμηνεία. Πολύ καλή είναι και η μικρή που υποδύεται την Travers σε μικρή ηλικία, ενώ ενδιαφέρουσα (και γεμάτη ενέργεια) είναι και η παρουσία του Colin Farrell. Η σκηνοθεσία είναι του John Lee Hancock.
Η ταινία έχει ως σκοπούς να μας γνωρίσει την ιστορία πίσω από την αγαπημένη νταντά και να μας κάνει να θυμηθούμε και να νοσταλγήσουμε μία από τις καλύτερες στιγμές της Disney. Χωρίς να λείπουν τα κλισέ, και με το γνωστό πνεύμα και αισθητική της Disney, καταφέρνει να τους πετύχει.
Όσοι μεγάλωσαν με την Marry Poppins, θα βρουν την ιστορία ενδιαφέρουσα πίσω από αυτή, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι τίτλοι τέλους, στους οποίους ακούγεται ηχητικό απόσπασμα από τις ηχογραφήσεις/συνομιλίες κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας.
 





Trivia:

  • Ο Tom Hanks είναι μακρινός ξάδερφος του Walt Disney.
  • Ο Walt Disney ήταν φανατικός καπνιστής, κάτι που έκρυβε στη δημόσια εικόνα του για να μη περνά αυτό το πρότυπο, κάτι που προσπαθεί να περαστεί και μέσα από την ταινία.
  • Η P. L. Travers ποτέ δεν ενέκρινε τον Dick Van Dyke για το ρόλο. Πρότεινε ηθοποιούς όπως ο Richard Burton, Peter OToole, Laurence Olivier, Peter Sellers, Richard Harris, Alec Guinness, Rex Harrison, Ron Moody, για να ταιριάζουν με το αγγλικό πνεύμα των έργων της. Ο Dick Van Dyke, αν και έχει δηλώσει πως ήταν ο καλύτερος ρόλος της καριέρας του, θεώρησε ότι οι Jim Dale και Ron Moody θα ήταν καλύτεροι για το ρόλο.
  • Παρόλο που και ο Walt Disney και η P. L. Travers ήθελαν τον ηθοποιό Stanley Holloway για το ρόλο του Bert, εκείνος έπρεπε να απορρίψει το ρόλο για την ταινία My fair Lady.
  • Είναι η πρώτη ταινία που έχει τον Walt Disney ως πρωταγωνιστικό ή συμπρωταγωνιστικό ρόλο.
  • Το logo της Disney που χρησιμοποιείται στην αρχή της ταινίας είναι αυτό του 1960.

*Πηγές: imdb.com

4 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον ακούγεται! Ίδωμεν ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για μία τρυφερή νοσταλγική ταινία. Θα χαρώ να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου όταν τη δεις!:)

      Διαγραφή
  2. Για όσους μεγάλωσαν βλέποντας και ξαναβλέποντας την Μαίρη Πόπινς, διαβάζοντας το βιβλίο οι ίδιοι αλλα και στα παιδιά τους, όπως εγώ, θα είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία. Η Emma Thompson, είναι από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς. Η ερμηνία της σε ταινίες όπως, τα απομεινάρια μιας ημέρας, Νάνι ΜακΦι, ήταν εκπληκτικές κατά την γνώμη μου. Ίδωμεν λοιπόν στο μεγάλο πανί!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει η Marry Poppins! Πράγματι δίνει πολύ ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες ερμηνείες! Η ταινία σε κάνει να συμπαθήσεις, παρόλες τις ιδιοτροπίες της, και τη συγγραφέα P.L. Travers, δίνοντας μία νέα οπτική στην κλασική ταινία της Disney.:)

      Διαγραφή