Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Golden Globes 2014 - Winners / Χρυσές Σφαίρες 2014 - Οι Νικητές!!!




Τα χρυσά σφαιρίδια, σε μία χρονιά με μεγάλο ανταγωνισμό καθώς υπήρχαν πολλές αξιόλογες υποψηφιότητες, μοιράστηκαν χθες με χιούμορ, λαμπερές παρουσίες, τα φαβορί να ξεχωρίζουν, αλλά και αρκετές εκπλήξεις (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν άξιζαν!).
Όλα φάνηκαν να ξεκινούν αρκετά νωρίς, καθώς λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες τα κόκκινο χαλί πλημμύρισε προκαλώντας πανικό στους υπεύθυνους!
Η βραδιά κύλισε σχετικά ήρεμα, με τις παρουσιάστριες Amy Poehler και Tina Fey να κάνουν μία πολύ καλή χιουμοριστική έναρξη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι ίδιες λίγη ώρα πριν είχαν παραδεχθεί πως στην πραγματικότητα προετοιμάστηκαν μόλις την τελευταία εβδομάδα πριν τα βραβεία.  Με ατάκες τόσο για τις ίδιες ("είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζουμε τα βραβεία, φαίνεται ότι όταν κάτι πάει καλά σε βάζουν να το επαναλάβεις μέχρι ο κόσμος να το σιχαθεί"),  όσο και για τον George Clooney ("Gravity, ή όπως αλλιώς λέμε η ταινία που ο George Clooney προτιμά να χαθεί στο διάστημα και  να πεθάνει, από το να περάσει ένα παραπάνω λεπτό με μια γυναίκα της ηλικίας του"), τον Leonardo DiCaprio ("ας υποδεχθούμε θερμά, όσο ένα γεννητικό όργανο ενός super model, τον Leonardo DiCaprio!"), τον Matt Damon ("με τόσα μεγάλα ονόματα που παραβρίσκονται σήμερα εδώ, ο Matt Damon μοιάζει με σκουπίδι"), τον Tom Hanks (προφέροντας λάθος το όνομά του),  την Meryl Streep (λέγοντας πως "υπάρχουν ακόμη υπέροχοι ρόλοι για τις Meryl Streep που είναι πάνω από 60 ετών"), τον Martin Scorsese ("η βραδιά τέλειωσε σε τρεις ώρες, ή όπως λέει ο Martin Scorsese: πράξη πρώτη"), για τον Matthew Mcconaughey ("έχασε 20 κιλά για αυτήν την ταινία ή όπως απλά οι γυναίκες ηθοποιοί αποκαλούν την απώλεια κιλών: να παίζεις σε ταινία"), τον Jonathan Hill, την Julia Louis-Dreyfus και πολλούς ακόμη, κατάφεραν να "ζεστάνουν" την κατάμεστη αίθουσα.
Άλλες ενδιαφέρουσες στιγμές της βραδιάς:  κι εκεί που πιστεύαμε ότι η πιο αμήχανη στιγμή σε ευχαριστήριο λόγο θα ήταν μόλις στο ξεκίνημα της βραδιάς με τη Jennifer Lawrence να ευχαριστεί πάρα πολύ αμήχανη τον David ORussell και να λέει "δεν ξέρω για την αγχώνομαι, υποτίθεται ότι είναι για καλό, ευχαριστώ, αλλά μη το ξανακάνετε", ήρθε το απίστευτο σοκ-έκπληξη και black out της Bissett όταν κέρδισε τη χρυσή της σφαίρα, κάνοντας ίσως την πιο μεγάλη σιωπή και ταυτόχρονα από τους πιο μεγάλους ευχαριστήριους λόγους σε απονομή. Ακόμη, η μόλις δεύτερη φορά που ο Robert Redford παραβρίσκεται στην απονομή, τον πρόεδρο του Hollywood Foreign Press να λέει ότι "τώρα είναι η ώρα του λόγου του προέδρου, ή όπως αλλιώς λένε οι τηλεθεατές ώρα για διάλειμμα για να πάμε στο μπάνιο",  η Naomi Watts να τραβά τον φάκελο από τον Mark Ruffalo για να ανακοινώσει εκείνη τον νικητή, τα κοκαλάκια στα μαλλιά του συνθέτη του "All is lost", τα πρόσωπα των Jessica Lang και Helen Mirren όταν έχασαν, το εντυπωσιακά βαθύ ντεκολτέ της Amy Adams που παρέπεμπε στα ρούχα της ταινίας "American Hustle", τη Meryl Streep να είναι πολύ "ξεκούραστη", την Amy Poehler να εμφανίζεται ως γιος της Tina Fey, την Emma Thompson να εμφανίζεται ξυπόλητη και με ένα μαρτίνι στο χέρι στη σκηνή, το φιλί της Amy Poehler στον Μπόνο όταν κέρδισε την πρώτη χρυσή της σφαίρα, την Diane Keaton να παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο για τον Woody Allen, τον Alfonso Cuaron να αστειεύεται για την προφορά του και τις ευχάριστες παρουσίες των Robert Downey Jr. και του Jim Carrey.
Και πάμε τώρα στα βραβεία, με το "American Hustle" να κυριαρχεί κερδίζοντας τρία βραβεία (Καλύτερης ταινίας σε κωμωδία ή μιούζικαλ, καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ-Amy Adams, καλύτερου δεύτερου γυναικείου-Jennifer Lawrence). Καλύτερο δράμα για φέτος είναι η ταινία "12 Years A Slave", καλύτερη σκηνοθεσία στον A. Cuaron για το "Gravity", καλύτερου πρώτου αντρικού ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ πήγε (μετά από αναμονή χρόνων) στον Leonardo DiCaprio, καλύτερου πρώτου αντρικού ρόλου σε δράμα στον Matthew Mcconaughey και καλύτερης ηθοποιού σε δράμα στην Cate Blanchett. Δεύτερου αντρικού ρόλου πήγε στον Jared Leto και καλύτερου σεναρίου στον Spike Jonze για την ταινία "Her". Καλύτερου κινουμένου σχεδίου πήγε στο "Frozen", ενώ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κάνοντας την έκπληξη πήγε στην ταινία "The Great Beauty".
Στο κόκκινο χαλί υπήρχαν πολλές και ποικίλες εμφανίσεις, με την Julia Roberts να φορά Dolce & Cabana, την Cate Blanchett Armani, την Amy Adams Valentino, την Jennifer Lawrence Dior, τη Mila Kunis Gucci και την Uma Thurman Versace.
Σε αναμονή της ανακοίνωσης των οσκαρικών υποψηφιοτήτων στις 16 Ιανουαρίου, λοιπόν, η 71η απονομή των Χρυσών Σφαιρών μπήκε στην τηλεοπτική και κινηματογραφική ιστορία!




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αναλυτικά οι νικητές:IMDB-Golden Globes 2014 Winners





*Πηγές: imdb.com, youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου