Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ricki and the Flash (2015)!



Η Ricki είναι μία τραγουδίστρια της ροκ που πάντα ονειρευόταν να κάνει μεγάλη καριέρα και να ακολουθήσει το όνειρό της. Για αυτό εγκατέλειψε την οικογένειά της προσπαθώντας να κυνηγήσει το όνειρο. Χρόνια μετά, όταν η κόρη της περνά μία κρίση μετά το διαζύγιό της, αναγκάζεται να γυρίσει σπίτι για να βοηθήσει και να προσπαθήσει να ξανακερδίσει τα παιδιά της.
Παρά τις κάποιες συγκινητικές στιγμές, πρόκειται για μία κωμωδία με αρκετό τραγούδι και αστείες στιγμές. Φυσικά, το μεγαλύτερο ατού της είναι το ίδιο της το καστ: Meryl Streep, Kevin Kline, Mammie Gummer, Rick Springfield, σε σενάριο της Diablo Cody και σκηνοθεσία του Jonathan Demme.
Χωρίς να λείπουν τα αρκετά κλισέ, η Meryl Streep μοιάζει να έχει φτάσει στο σημείο πια που εκτός από τις ταινίες που τις χαρίζουν τις αμέτρητες υποψηφιότητες, διαλέγει και ταινίες στις οποίες μοιάζει να διασκεδάζει. Πόσο μάλλον όταν παίζει στο πλευρό της κόρης της Mammie Gummer. Οι δυο τους έχουν πολύ καλή χημεία και επί της οθόνης. Η Mammie Gummer φαίνεται να εξελίσσεται σε ένα από τα πιο δυνατά ονόματα. Ο Kevin Kline για άλλη μια φορά είναι αστείος και τρυφερός ταυτόχρονα, ενώ η Meryl Streep μοιάζει να απολαμβάνει να… ροκάρει.
Χωρίς κάτι το ιδιαίτερα ξεχωριστό, αλλά με ένα καλό καστ, η ταινία μοιάζει να κυλά ευχάριστα.


Trivia:

  • Η Meryl Streep και ο Kevin Kline έχουν ξαναβρεθεί κινηματογραφικά στην ταινία Sophie’s Choice, για την οποία η Meryl Streep είχε κερδίσει Όσκαρ, ενώ ήταν έγκυος στη Mammie Gummer, αλλά και στην ταινία A Prairie Home Companion.
  • Το ξενοδοχείο στο οποίο ζει η πρωταγωνίστρια είναι το ίδιο στο οποίο γυρίστηκε το Karate Kid.
  • Η Diablo Cody εμφανίζεται να χορεύει στη σκηνή κατά τη διάρκεια του τραγουδιού στο μπαρ από τους Ricki and the Flash.
  • Η ταινία είναι αφιερωμένη στον Rick Rosas που πέθανε λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας.
6.8/10

*Πηγές: imdb.com

2 σχόλια:

  1. Και αυτό θα το δω οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το καστ είναι το πιο δυνατό σημείο της ταινίας! Περιμένουμε εντυπώσεις! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!:)

      Διαγραφή